Πυρκαγιά: Εκκενώνεται ο οικισμός Αδάμες- Κινείται απειλητικά προς κατοικίες στη Βαρυμπόμπη

Εντολή για εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς εκεί είναι μια από τις μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη μετά την έκρηξη σε υποσταθμό υψηλής στάθμης της ΔΕΗ.

Παράλληλα, η φωτιά κινείται απειλητικά προς τον οικισμό της Βαρυμπόμπης και απειλεί σπίτια. «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, περνάει μέσα προς τη Βαρυμπόμπη η φωτιά και βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά έχει τρεις μεγάλες εστίες. Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη είναι πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ η τρίτη, η οποία εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό. 

 

Πηγή: skai.gr