Κλείσιμο

Βαρυμπόμπη: Mαίνεται η φωτιά - Νέα ενίσχυση δυνάμεων- Πυκνή βλάστηση «μπετόν αρμέ» (pics - vid)

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη. Πάντως, η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες. Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω. Επιχειρούν 104 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev, κι ένα μηχανοκίνητο τμήμα για αντιπυρικές ζώνες. Μεγάλη συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Για πυκνή βλάστηση τύπου «μπετόν αρμέ», η οποία είναι δύσκολη στην κατάσβεση, κάνουν λόγο πηγές της πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Κολοκούρης

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ακούστηκαν δύο ισχυρότατες εκρήξεις από υποσταθμό. O περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι τα πύρινα μέτωπα είναι δύο. 


Η πυρκαγιά είναι ορατή σε ολόκληρη την Αττική.   

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν διακοπές ρεύματος που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. 

Eχει κλείσει η άνοδος της λεωφόρου Τατοΐου από τη λεωφόρο Κύμης μέχρι την οδό Ερυθραίας και στην Ερυθραία από το ύψος της γεφύρας Βαρυμπόμπης. Επίσης στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Ταβέρνα Λάμπρος. 

 

Πηγή: skai.gr