Κλείσιμο

Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη: Κινείται προς τον οικισμό Αδάμες- Εκκενώθηκε κατασκήνωση με 80 παιδιά

Εκκενώθηκε προληπτικά η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν 64 παιδιά, 29 ομαδάρχες και 9 εργαζόμενοι. Λεωφορεία παρέλαβαν τα παιδιά, τα οποία συντεταγμένα και υπό τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. κατέφθασαν σε χώρο στάθμευσης του σταθμού της Γραμμής 1 «Ειρήνη». Από εκεί οι γονείς, που είχαν ήδη ενημερωθεί, παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.

Η κατασκήνωση εκκενώθηκε και από τους εργαζόμενους, αλλά και ομαδάρχες, που είχαν παραμείνει εθελοντικά ως ομάδες πυρασφάλειας, με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι 102 συνολικά διαμένοντες στην κατασκήνωση είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

«Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ., την Π.Υ. και τους εργαζόμενους στην κατασκήνωση για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης απομάκρυνσης των παιδιών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά έχει τρεις μεγάλες εστίες. Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη είναι πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ η τρίτη, η οποία εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό. Εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται σύντομα να αποσταλεί στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112 προκειμένου να υπάρξει προληπτική εκκένωση του οικισμού. 
 

Παράλληλα, η πυροσβεστική έχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης της Βαρυμπόμπης, αλλά και των εργοστασίων της βιομηχανικής ζώνης που βρίσκεται στην περιοχή και θα ενεργοποιηθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο, ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό έχει προχωρήσει η Τροχαία. Στο πλαίσιο αυτό, έκλεισε νωρίτερα την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ωστόσο πριν από λίγο το άνοιξε κι έκλεισε το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

 

 

Πηγή: skai.gr