Ναυάγιο στη Λέσβο: Συλλυπητήρια της FRONTEX για τους νεκρούς μετανάστες

«Θα ήθελα επίης να ευχαριστήσω τους γενναίους επαγγελματίες που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τις πολλές γυναίκες, παιδιά και άνδρες που βρίσκονται σε κίνδυνο» τόνισε η διευθύντρια της FRONTEX

«Θέλω να στείλω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας στο Αιγαίο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους γενναίους επαγγελματίες που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τις πολλές γυναίκες, παιδιά και άνδρες που βρίσκονται σε κίνδυνο» τόνισε η Αίγια Καλνάγια, εκτελστική διευθύντρια της FRONTEX σε ανακοίνωση για τα ναυάγια «ανοιχτά της Λέσβου».

«Τα ξημερώματα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (JRCC) ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ένα λετονικό αεροπλάνο και τρεις Πορτογάλοι δύτες διάσωσης που συμμετείχαν στην επιχείρηση του Frontex στην Ελλάδα βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στον εντοπισμό των αγνοουμένων» αναφέρει η ανακοίνωση του FRONTEX.

Σημειώνει ότι «89 άνθρωποι έχουν διασωθεί στη θάλασσα, ενώ 16 άτομα έχουν ανασυρθεί στη στεριά. Όσοι χρειάζονται ιατρική βοήθεια έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Δυστυχώς, έχουν χαθεί 18 ζωές».

Πηγή: skai.gr