Ναυάγιο Μήλου-Μαρτυρίες στον ΣΚΑΪ: Πως βυθίστηκε η θαλαμηγός

Για την επιτυχή διάσωση των 18 επιβαινόντων της θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Μακρής, καπετάνιος του ταχύπλοου sea jet 2 που περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες.

Όπως αποκάλυψε ο καπετάνιος, έφτασε στο σημείο του ναυαγίου όταν η ύψους 30 μέτρων θαλαμηγός ήταν ήδη ημιβυθισμένη: «Η πλώρη του ήταν γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το υπόλοιπο σκάφος ήταν κάτω από το νερό», σημείωσε .

Ο κ. Μακρής δήλωσε πως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε για βοήθεια και όπως είπε αυτό είναι κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε Έλληνας ναυτικός: «Με το που μου δόθηκε το σήμα να φύγω, έφυγα σφαίρα να πάω στο σημείο, όπως θα έκανε ο κάθε συνάδελφος Έλληνας ναυτικός. Οι Έλληνες ναυτικοί το έχουμε όλοι αυτό».

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3  και τον Νίκο Στραβελάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νικόλαος Κοκκάλας παρέθεσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικα με τους επιβαίνοντες της θαλαμηγού και την κατάσταση της υγείας τους.

Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε πως στην θαλαμηγό που είχε ως προορισμό τις Σπέτσες, επέβαιναν 11 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν 5 ανήλικα παιδιά, 3 κορίτσια και 2 αγόρια.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού αποκάλυψε πως ένας εκ των επιβαινόντων τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

Πηγή: skai.gr
TAGS: Μήλος