Φωτιά στην Πεντέλη: Συνδρομή ενόπλων δυνάμεων με 2 ομάδες «Δευκαλίωνα» και 2 τροχοφόρους φορτωτές

Μάχη με τις φλόγες δίνεται για τη φωτιά που ξέσπασε στις 17.19 το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη με δύο ομάδες «Δευκαλίωνα» και με δύο τροχοφόρους φορτωτές.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην φωτιά που ξέσπασε στις 17.19 το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 420 πυροσβέστες με 85 οχήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός έκανε πριν από λίγο νέα ενημέρωση  για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

Ανέφερε ότι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής διαρκώς ενισχύονται και πρόσθεσε επίσης ότι το ΓΕΣ έχει διαθέσει 22 στελέχη και η ΕΛ.ΑΣ. 282 αστυνομικούς για την επιτήρηση των κατοικιών που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους.

Όπως είπε ο επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός  μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει σημειωθεί καμία κλήση στο επιχειρησιακό κέντρο για τραυματισμούς.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ