Κλείσιμο

Άνεμοι έως και 8 Μποφόρ όταν ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη- Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την Μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη, η κατάσταση όσον αφορά την πορεία του καιρού απόψε, καθώς θα δίνεται μάχη με το πύρινο μέτωπο της Πάρνηθας, κρίνεται δύσκολη.

Άνεμοι της τάξης των 7 με 8 Μποφόρ με ισχυρές ριπές έπνεεαν κατά την στιγμή που ξέσπασε η σοβαρή πυρκαγιά στην Πεντέλη τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη αναφέροντας πως αυτή τη χρονική στιγμή οι άνεμοι έχουν πέσει στα 5-6 Μποφόρ ωστόσο κατά περιόδους οι ριπές ανέμων αγγίζουν τα 7 Μποφόρ.

Από εδώ και πέρα καθώς και καθόλη την διάρκεια της νύχτας περιμένουμε σύμφωνα με την κα Σούζη αναμένουμε πως θα σημειώνονται άνεμοι της τάξης των 5 Μποφόρ με Ριπές 6.

Εντούτοις οι άνεμοι πριν τα ξημερώματα εκτιμάται πως θα ενταθούν εκ νέου και θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένοι μέχρι και το μεσημέρι όπου θα καταγράφονται 7 με 8 Μποφόρ.

"Ουσιαστικά οι άνεμοι δεν εξασθενούν τελείως απόψε τη νύχτα" είπε η κα Σούζη και υπογράμμισε πως με τις ριπές ανέμου θα καταγράφονται τουλάχιστον 5-6 Μποφόρ συνοψίζοντας την δυσκολία της κατάστασης όσον αφορά την πυρκαγιά που μαίνεται στην Αττική.

Πηγή: skai.gr