Μεγάλη φωτιά σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη- Δείτε βίντεο

Φωτιές σε Κερατέα και Πεντέλη

Δείτε εικόνες από την σοβαρή πυρκαγιά που εκτείνεται σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη. Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο skai.gr, κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μύριαμ Κιάσσου

Σοβαρή πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην Πεντέλη.

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Βαγιάτι και έχει δύο μέτωπα, ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης.

Μαίνεται σε ψηλό σημείο, σε δασική έκταση, πουρνάρι και πεύκα πάνω, βόρεια από το Ντράφι.

Αποκλειστικά βίντεο του skai.gr αποτυπώνουν τις διαστάσεις που έλαβε η πυρκαγιά.

ΦΩΤΙΑ-SKAIGR

ΦΩΤΙΑ-SKAIGR

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Προβληματισμένοι κάτοικοι της περιοχής καθώς και πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή κατά τον χρόνο εκδήλωσης της Πυρκαγιάς, ανήρτησαν στο Facebook, επισημαίνουν επίσης την σοβαρότητα της πυρκαγιάς, αναρτώντας σχετικό φωτογραφικό υλικό και βίντεο όπου και αποτυπώνονται πυκνά σύννεφα καπνού να έχουν καλύψει την περιοχή.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο skai.gr, κάνουν επίσης λόγο για πολύ σοβαρή κατάσταση.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σημειώνεται πως εξαιτίας της πυρκαγιάς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και από την Οσό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς το Ντράφι.

Mήνυμα 112

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στην πυρκαγιά προκειμένου να είναι έτοιμοι, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, οι κάτοικοι στις περιοχές Παντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων, αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθούν για να εγκαταλείψουν.

112

ΦΩΤΙΑ

FACEBOOK-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΩΡΑ

ΦΩΤΙΑ

Φωτιά

FACEBOOK-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΩΡΑ

Ταυτόχρονα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Κερατέα.

Στο μέτωπο της Κερατέας η φωτιά μαίνεται σε οικοπεδικό χώρο κοντά σε γήπεδο.

Στο σημείο σπέδουν 5 οχήματα 10 πυροσβέστες.

Πηγή: skai.gr