Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνονται Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι - Μάχη να μην καούν σπίτια στο Ντράφι

Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή εκκένωσης και στην Ανθούσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη εν μέσω ισχυρών ανέμων με την πυροσβεστική να κάνει λόγο για ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση - Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Διώνη και Δασαμάρι προς Παλήνη από το 112 - Νωρίτερα εκκενώθηκε και το Ντράφι

Εκκενώνεται και η Ανθούσα εξαιτίας των διαστάσεων που παίρνει το πύρινο μέτωπο που μαίνεται σήμερα στην Αττική. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από το 112 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς Γέρακα.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Διώνη και Δασαμάρι προς Παλήνη από το 112.

ΦΩΤΙΑ

ΦΩΤΙΑ

ΦΩΤΙΑ

Δείτε φωτογραφίες από την εκκένωση στο Ντράφι: 

Φωτιά Ντράφι

Φωτιά Ντράφι

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη είναι σε πλήρη εξέλιξη, εν μέσω ισχυρών ανέμων, με την πυροσβεστική να κάνει λόγο για ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση.

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι η δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει λάβει άσχημες διαστάσεις και πως οι εργαζόμενοι αποχωρούν από τις εγκαταστάσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει λάβει άσχημες διαστάσεις. Αποχωρούμε από τις εγκαταστάσεις μας στο ΕΑΑ, αλλά θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες και να ενημερώνουμε για ότι νεότερο προκύψει. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση, έγραψε χαρακτηστικά ο ίδιος.

Η φωτιά ξέσπασε στο Βαγιάτι Πεντέλης και έχει μπει ήδη στο Ντράφι φτάνοντας στα σπίτα.

Το παραπάνω επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επισημαίνοντας πως ήδη σπίτια καίγονται.

Εκκενώθηκε το Ντράφτι

Νωρίτερα ζητήθηκε η άμεση εκκένωση της περιοχής Ντράφι από την Πολιτική Προστασία, η οποία κάλεσε τους κατοίκους να μετακινηθούν προς την Παλλήνη, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών και των αρμοδίων.

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε: «Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, οι κάτοικοι στις περιοχές Παντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων, αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθούν για να εγκαταλείψουν.

alert στην Πεντέλη

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι - περιοχή Βαγιάτι). 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από την ομάδα Πυρκαγιά Ενημέρωση του Facebook.

Πηγή: skai.gr