Κλείσιμο

Βάφλες με μανταρίνι και ελαιόλαδο - Μία υπέροχη και... αρωματική συνταγή

Αφράτες από μέσα και τραγανές απ’έξω 

Σχεδόν άγλυκες, αλλά με έντονα αρώματα για να τις απολαύσεις σκέτες ή με τα toppings της επιλογής σου. Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μέλι, μαρμελάδα, γιαούρτι, σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτας.

Η συνταγή βγάζει περίπου 10 μεγάλες βάφλες. Αν περισσέψουν, αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και ζεσταίνουμε στην βαφλιέρα για 1′ περίπου. Εναλλακτικά κάνουμε τη μισή δόση.

Τι θα χρειαστείς:

Μείγμα Α:

  • 230γρ αλεύρι γ.ο.χ.+ 1 κ.γ. baking
  • (εναλλακτικά: 230 γρ φαρίνα)
  • 60γρ κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Μείγμα Β:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ. χυμό μανταρίνι (ή γάλα)
  • 3/4 κ. ελαιόλαδο (180ml)
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Α.
  2. Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Β.
  3. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε παρά πολύ. Ο χυλός δεν χρειάζεται να είναι εντελώς λείος.
  4. Παρασκευάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας.
Πηγή: skai.gr