Σαλάτα από σπαράγγια στο grill και Caesar’s sauce - Απίστευτη γεύση και έτοιμη σε 30 λεπτά!

Πρόκειται για μια εύκολη σαλάτα, η οποία θα σας ξετρελάνει 

Αυτή η σαλάτα με σπαράγγια στη σχάρα έχει απίστευτη γεύση και θα σου δώσει μία υπέροχη εναλλακτικά για το αγαπημένο λαχανικό. Ψητά σπαράγγια, ψωμί, ντρέσινγκ γιαουρτιού και παρμεζάνα.

Τι θα χρειαστείς: 

400 γρ σπαράγγια

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • σκόνη σκόρδου για πασπάλισμα
  • 4 φέτες ψωμί
  • ⅓ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • CAESAR dressing
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Πώς να τη φτιάξεις:

  1. Φτιάξε πρώτα το ντρέσινγκ! Μπορείς να το φτιάξεις μια ή δύο μέρες νωρίτερα και να το φυλάξεις και στο ψυγείο.
  2. Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Κόψε τα σκληρά μέρη των σπαραγγιών. Περίχυσε με 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Άλειψε τις φέτες προζύμι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπάλισε με αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου.
  3. Τοποθετήστε τα σπαράγγια απευθείας στη σχάρα και ψήσε στο γκριλ για 5 με 6 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν καλά. Βάλε και το ψωμί στις σχάρες ταυτόχρονα. Το ψωμί χρειάζεται περίπου 1 με 2 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνει φρυγανισμένο, όπως χρειάζεται.
  4. Βγάλε τα σπαράγγια και το ψωμί από τη σχάρα. Κόψε το ψωμί σε μικρότερα κομμάτια κρουτόν.
  5. Βάλε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και περίχυσε με το caesar dressing, πασπάλισε με την παρμεζάνα κι από πάνω ρίξε τα κρουτόν. Λίγη ακόμα παρμεζάνα και σερβίρεις όσο είναι ζεστά.

CAESAR dressing

  • Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, προσθέσε το σκόρδο, το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού,το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν μία λεία πάστα. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες dressing. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 έως 4 ημέρες.
Πηγή: Savoir Ville
TAGS: σαλάτα