Η Unilever και η L'Oreal αποχωρούν από τη Ρωσία

Στη λίστα των πολυεθνικών που αποχωρούν από τη Ρωσία προστέθηκαν την Τρίτη η Unilever και η L'Oreal. 

Ο βρετανικός γίγαντας καταναλωτικών αγαθών Unilever ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές των προϊόντων του στη Ρωσία, καθώς και τις δαπάνες για διαφήμιση. 

«Δεν θα επενδύσουμε περαιτέρω κεφάλαια στη χώρα ούτε θα επωφεληθούμε από την παρουσία μας στη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Τζόπε σε δήλωση την Τρίτη. Ωστόσο, η Unilever «θα συνεχίσει να προμηθεύει καθημερινά βασικά τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής που κατασκευάζονται στη Ρωσία σε ανθρώπους στη χώρα», είπε. 

Η εταιρεία κατέχει πολλές γνωστές μάρκες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Axe, Ben & Jerry's και Dove. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο L'Oreal ανέστειλε επίσης νέες ρωσικές επενδύσεις την Τρίτη, και έκλεισε προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία. «Καταδικάζουμε σθεναρά τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που προκαλεί τόσα δεινά στον ουκρανικό λαό», ανέφερε η γαλλική εταιρεία. 

Και οι δύο εταιρείες έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στην Ουκρανία για να επικεντρωθούν στην ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους και έχουν δεσμευτεί η καθεμία να δαπανήσουν από 5 εκατομμύρια ευρώ  για τις προσπάθειες ανακούφισης στη χώρα.

Πηγή: skai.gr