McDonalds: Αναστέλλει τις δραστηριότητες της στη Ρωσία μετά από 32 χρόνια

Τέλος, τουλάχιστον προσωρινά, και τα McDonalds στη Ρωσία μετά από 32 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η γνωστή αλυσίδα  ανακοίνωσε θα σταματήσει τις δραστηριότητές της στη χώρα που είχαν ξεκινήσει το 1990. 

Η McDonalds ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τα εστιατόριά της στη Ρωσία, μετά από έντονες πιέσεις να πάρει θέση για την εισβολή στην Ουκρανία με εντολή του Κρεμλίνου. 

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία είπε: «Οι αξίες μας σημαίνουν ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον περιττό ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία». Η McDonalds ανέφερε ότι απασχολεί 62.000 άτομα στη Ρωσία που «έδωσαν την καρδιά και την ψυχή τους» για λογαριασμό της μάρκας.

Υποσχέθηκε να συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η απόφαση της αλυσίδας φαστ φουντ να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Μόσχα είναι μια στιγμή ορόσημο στην βαθύτερη οικονομική απομόνωση της Ρωσίας. Η McDonalds ήταν μια από τις πρώτες δυτικές εταιρείες που άνοιξε ένα υποκατάστημα στη Ρωσία στις τελευταίες μέρες της Σοβιετικής Ένωσης. Χιλιάδες Μοσχοβίτες έκαναν ουρές για να πάρουν μια γεύση από τη δύση, όταν άνοιξαν τα πρώτα McDonalds τον Ιανουάριο του 1990.
 

Πηγή: skai.gr