Ασφαλιστικό: Ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις - Συναντήσεις Κατρούγκαλου πριν την υποβολή του σχεδίου στους θεσμούς (upd 2)

Ανώτατο πλαφόν για την κυρία σύνταξη περίπου 2.300 ευρώ καθαρά  και 3.000 ευρώ καθαρά για πολλαπλές συντάξεις προβλέπει,  σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό που αποστέλλεται σήμερα στους εκπρόσωπους των δανειστών.

Το νέο πλαφόν για την κύρια  σύνταξη τοποθετείται στο εξαπλάσιο της εθνικής σύνταξης των 384 ευρω, δηλαδή 2.304 ευρω, ενώ για τις πολλαπλές στο οκταπλάσιο αυτής, δηλαδή 3.072 ευρω. Πριν τις μνημονικές περικοπές, που λαμβάνονται ως βάση υπολογισμού, το ανώτατο πλαφόν για την κύρια σύνταξη ήταν 2.773 και για το άθροισμα των πολλαπλών 3680 ευρώ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει μπαράζ συναντήσεων
σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκείμενου να τους ενημερώσει για τη  νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ενόψει και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Η απόσταση των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη σε αρκετά σημεία, με τις σημαντικότερες αποκλίσεις να εντοπίζονται στα προτεινόμενα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών, όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας.

Στις 11 το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, από τις δηλώσεις Πλακιωτάκη, ωστόσο, κατέστη σαφές ότι το πρόσημο των συζητήσεων δεν ήταν θετικό. 

Αυτή την ώρα συναντάται με τον Βασίλη Λεβέντη. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον υπουργό να συναντάται με τον βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης θα απουσιάζει στα Γιάννενα, φαίνεται να διαψεύδονται από την ίδια την ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη στο Facebook, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα».  «Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις “έτσι χωρίς πρόγραμμα”, διευκρινίζει,  επειδή οι τύποι το επιβάλλουν».

Στις 13:00 ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα - ο οποίος χαρακτήρισε "εγκληματικό" το νέο ασφαλιστικό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ - και στις 14.30 με την Φώφη Γεννηματά. Ενώ στις 16:30 θα έχει συνάντηση και με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στις 6 το απόγευμα ο κ. Κατρούγκαλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 



Πηγή: skai.gr