Κλείσιμο

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας ψάχνει συναίνεση στο λάθος - ΝΔ: Σε κίνδυνο τα αποθεματικά

«Ο Τσίπρας το μόνο που ψάχνει είναι μια συναίνεση στο λάθος», υπογράμμισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ,  Γιάννης Πλακιωτάκης μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και κράτησε περί τα 35 λεπτά . 

«Εχουμε σαφείς θέσεις για το ασφαλιστικό, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε στη Βουλή», σημείωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι: «η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου». 

«Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε.
 
Μάλιστα ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. 

Η αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με ρήτρα βιωσιμότητας θέτει σε κίνδυνο τα 2,1 δισεκ. ευρώ στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων προειδοποιούν από την πλευρά τους κύκλοι της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το ποσοστό αναπλήρωσης, σημείωναν οι κύκλοι της ΝΔ, είναι χαμηλότερο του ήδη ισχύοντος νόμου Λοβέρδου/ Κουτρουμάνη όποτε θα οι συντάξεις θα είναι χαμηλότερες και οι εισφορές θα αυξηθούν.

Προσθέτουν ότι το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου είναι ένα ν/σ με διοικητικές παρεμβάσεις, χωρίς σαφείς ποσοτικοποιήσεις, που δυσκολεύει την τοποθέτηση της ΝΔ. 
Πηγή: skai.gr