Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο… - Shakira, Justin Timberlake, Alanis Morissette «τραγούδησαν» τον χωρισμό τους

Ο θυμός για έναν χωρισμό είναι ένα πρωτόγονο και οικουμενικό συναίσθημα, που έχει εμπνεύσει πολλούς επιτυχημένους στίχους

«Λυπάμαι που σας ενοχλώ στη μέση του δείπνου. Ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο το πόσο γρήγορα αντικαταστάθηκα. Με σκέφτεσαι όταν συνουσιάζεσαι μαζί της;». Το τραγούδι ονομαζόταν «You Oughta Know» και κάπως έτσι ξεκίνησε τη μουσική καριέρα της η 20χρονη τότε Alanis Morissette, η οποία ήταν «θυμωμένη και συντετριμμένη», όπως εξηγούσε σε συνεντεύξεις της, μετά την προδοσία από τον πρώην της. 

Η Καναδοαμερικανίδα τραγουδίστρια δεν επιβεβαίωσε ποτέ την ταυτότητά του, αλλά ο τότε φίλος της, ο Dave Coulier, γνωστός από τον ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική κωμική σειρά «Full House», εξήγησε ότι οδηγούσε όταν άκουσε το τραγούδι στο ραδιόφωνο και σκέφτηκε: «Όχι, δεν μπορεί να είμαι εγώ…». 

Το 1967 (επτά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το πρώτο ρολόι Casio), η Αρίθα Φράνκλιν είχε δώσει στις γυναίκες ένα τραγούδι για να μάθουν να απαιτούν σεβασμό. Αλλά ήταν ένας άνδρας που έγραψε αυτό το σπουδαίο φεμινιστικό κομμάτι, έστω και χωρίς να το καταλάβει. Ο Otis Redding έγραψε τους στίχους επειδή ήταν ενοχλημένος με τη γυναίκα του, η οποία, κατά τη γνώμη του, δεν τον υποδεχόταν με τον δέοντα ενθουσιασμό όταν επέστρεφε στο σπίτι από τις περιοδείες του. 

Και οι άνδρες έχουν γράψει τραγούδια… εκδίκησης. Ο Justin Timberlake αφιέρωσε το «Cry Me A River» στην Britney Spears. Το 2012, προλόγισε το τραγούδι σε μια συναυλία λέγοντας: «Μερικές φορές νομίζεις ότι βρήκες τον έρωτα της ζωής σου, αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι ήταν απλώς μια σκύλα».

Με το τελευταίο τραγούδι της Shakira, «Out of Your League», μάθαμε τι είναι Twingo, τι είναι το Casio, αλλά και ποια είναι η Paquita la del Barrio (Μεξικανή τραγουδίστρια και ηθοποιός). Και το κοινό που ανήκει στην ίδια γενιά με τη Shakira είναι απασχολημένο να μοιράζεται βαθιές σκέψεις για τον φεμινισμό και τις γονικές σχέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο αγαπημένος αριθμός και ο αριθμός της φανέλας του Ζεράρ Πικέ είναι το 3, το τραγούδι διαρκεί ακριβώς 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα», γράφουν οι θαυμαστές της τραγουδίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επιτυχία του τραγουδιού (38 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σε 19 ώρες) δείχνει πόσο επικερδής μπορεί να είναι η νοσηρή περιέργεια.

Η απιστία του Πικέ λειτούργησε ως ελαφρυντικό στην άποψη της κοινωνίας για την Κολομβιανή τραγουδίστρια, η οποία έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη για τα φερόμενα φορολογικά εγκλήματα.

Και το γεγονός ότι και οι πλούσιοι κλαίνε, ότι αιμορραγούν στα ίδια σημεία με τους άλλους θνητούς, μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ανακούφισης...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Πηγή: skai.gr