Κλείσιμο

Τι θα κάνετε σήμερα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παρουσιάσεις βιβλίων μέχρι ομιλίες, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 6 Ιουνίου

  • Ομιλία «Η πραγματικότητα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η πραγματικότητα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα». Η ομιλία αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων για την ενημέρωση και την ενδυνάμωση της φωνής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, στο πλαίσιο του μήνα υπερηφάνειας. Στην ομιλία, στην οποία συμμετέχουν οι Βασιλική Βουβάκη, Νικολέττα Πικραμένου, Φωτεινή Κοκκινάκη και Φοίβος Συμεωνίδης, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του τί σημαίνει «ίντερσεξ», ποια ορολογία είναι ορθό να χρησιμοποιείται όταν συναναστρεφόμαστε ή αναφερόμαστε στα ίντερσεξ άτομα και θα γίνει αναφορά στον Νόμο 4958/2022 και τα άρθρα 17-20 τα οποία άλλαξαν ριζικά τη ζωή και αναγνώρισαν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα.

6/6, 18:00-20:00 
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα  

  • 8η Διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος στο ΠΙΟΠ

Διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής-Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Ιστορίας (ΕλΕΠΙ) συνδιοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την 8η Διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος, με τίτλο «Η διαλεκτική σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την υγεία των πληθυσμών», την Τρίτη 6 Ιουνίου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Διημερίδας, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου η παράσταση “Ούτε μια αναπνοή χαμένη. Η ιστορία του Λαϊκού Νοσοκομείου-Σανατόριο Ασβεστοχωρίου”, η οποία παρουσιάζει την ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα σανατόρια της χώρας.

6/6, 10:00-16:00 και η παράσταση στις 20:30 (προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418051)
ΠΙΟΠ – Δωρίδιος 2, Ταύρος 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr