Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ χρησιμοποιήσε φωτό της Κάμερον Ντίαζ στο σετ του Χάρι Πότερ για έναν περίεργο λόγο!

Ο ηθοποιός Τομ Φέλτον, ο οποίος υποδύθηκε τον Ντράκο Μαλφόι σε οκτώ ταινίες του franchise του Χάρι Πότερ, έγραψε τα απομνημονεύματά του με τίτλο Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard, και έκανε μια μάλλον περίεργη αποκάλυψη! 

Έχουν περάσει κιόλας πάνω από 20 χρόνια από τότε που η πρώτη ταινία Χάρι Πότερ (Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος) βγήκε στους κινηματογράφους, και η πρόσφατη επέτειος πυροδότησε ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη σειρά ταινιών που βασίζεται στα δημοφιλή μυθιστορήματα της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Ο Βρετανός ηθοποιός Τομ Φέλτον, ο οποίος υποδύθηκε τον Ντράκο Μαλφόι σε οκτώ ταινίες του franchise του Χάρι Πότερ, έγραψε τα απομνημονεύματά του με τίτλο Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard, και έκανε μια μάλλον περίεργη αποκάλυψη! 

Στα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά του, ο Φέλτον περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Ράντκλιφ χρησιμοποίησε μια… φωτογραφία της Κάμερον Ντίαζ για να τον βοηθάει στη κινηματογράφηση των σκηνών που πετάει, λόγω του γεγονότος ότι η Ντίαζ ήταν από καιρό η διάσημη… καψούρα του νεαρού ηθοποιού! 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, ο Τομ Φέλτον περιγράφει στα νέα του απομνημονεύματα πώς ο συμπατριώτης του Ράντκλιφ κόλλησε μια φωτογραφία της πανέμορφης ηθοποιού σε… μια μπάλα του τένις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των διάσημων σκηνών με τα ιπτάμενα σκουπόξυλα, προκειμένου ο νεαρός ηθοποιός να επικεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο εκτός από μια μπάλα του τένις(!)

Οι μπάλες του τένις χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες μέρες της των οπτικών εφέ ως βάση για άλλα αντικείμενα που θα τις αντικαταστούσαν αργότερα, όπως οι δράκοι ή, στην περίπτωση του Χάρι Πότερ, οι μαγικές μπάλες του αγωνίσματος με τα σκουπόξυλα (Quidditch). Πολλοί από τους ηθοποιούς που γύριζαν τις σκηνές την ηρωική εποχή των πρώτων ταινιών του franchise του Χάρι Πότερ, είχαν ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία στην υποκριτική με χρήση οπτικών εφέ, επομένως αντιπερισπασμοί όπως μια φωτογραφία μιας διασημότητας βοήθησε τον Ράντκλιφ να επικεντρωθεί στο... αγώνισμα.  

Το Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2001 και ξεκίνησε ένα κύμα επιτυχημένων ταινιών που συνεχίζονται μέχρι σήμερα με τη σειρά ταινιών Fantastic Beasts, με ιλιγγιώδη κέρδη που ξεπερνούν τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ταινία