Φιλ Σπέκτορ: Έρχεται ντοκιμαντέρ για τον… «Μότσαρτ της Αμερικής» που δολοφόνησε την ηθοποιό Λάνα Κλάρκσον – Δείτε το trailer

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Spector» για τον εκλιπόντα Αμερικανό δισκογραφικό παραγωγό και καταδικασμένο δολοφόνο, Φιλ Σπέκτορ, κυκλοφόρησαν το Showtime και το Sky.

Όπως ανακοινώθηκε, η σειρά θα επικεντρωθεί κυρίως στην εμπλοκή του Φιλ Σπέκτορ στη δολοφονία της ηθοποιού Λάνα Κλάρκσον, για την οποία καταδικάστηκε το 2009.

Θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό του ίδιου του μουσικού παραγωγού, καθώς και πρόσφατα ηχογραφημένες συνεντεύξεις με πρόσωπα κοντά τόσο στον ίδιο, όσο και στην Κλάρκσον.

«Δεν του άρεσε να είναι μόνος, είχε το φόβο της εγκατάλειψης», αναφέρεται στο τρέιλερ για την προσωπικότητά του και υποστηρίζεται ότι «ο Φιλ Σπέκτορ απολάμβανε να φέρνει ανθρώπους στο σπίτι του και να τους κλειδώνει μέσα».

Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατο της Κλάρκσον».

Σε επίσημη σύνοψη της σειράς ντοκιμαντέρ, που σκηνοθέτησαν οι Σίνα Μ. Τζόις και Ντον Άργκοτ σημειώνεται ότι «υπό το πρίσμα αυτού του περιβόητου εγκλήματος και του υστερικού τσίρκου των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε, τα τέσσερα επεισόδια αποκαλύπτουν την ιστορία τόσο της Κλάρκσον όσο και του άνδρα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της».

O μουσικός παραγωγός, το στιλ του οποίου «Wall of Sound» έφερε επανάσταση στον τρόπο ηχογράφησης της ροκ μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του 1960, πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 81 ετών από επιπλοκές της Covid-19 στη φυλακή, όπου εξέτιε ποινής κάθειρξης 19 χρόνων.

«Όσο πρωτοποριακά κι αν ήταν τα επιτεύγματά του στο στούντιο, επισκιάστηκαν από την καταδίκη του το 2009 για τη δολοφονία της ηθοποιού», ανέφερε δημοσίευμα του «Rolling Stone».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Νοέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: skai.gr