«ΣτΟργή»: Η Δέσποινα Γιαννοπούλου αποκλειστικά στο skai.gr - Κάποιες φορές η αλλαγή είναι μονόδρομος

Με αφορμή τον ρόλο της ως Δώρα Γεωργίου, στη δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «ΣτΟργή», μίλησε για την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με την υποκριτική και τις πιο δυνατές σκηνές της

Η Δέσποινα Γιαννοπούλου είναι μία ηθοποιός που έχει δοκιμαστεί τόσο στο θέατρο και την τηλεόραση, όσο και στο σινεμά. Ξέρει να ξεχωρίζει τα καλά έργα, και επικεντρώνεται κάθε φορά στα κείμενα και τους συνεργάτες. Μελετάει προσεχτικά τα επαγγελματικά της βήματα και ακολουθεί πιστά το ένστικτό της. Με αφορμή τον ρόλο της ως Δώρα Γεωργίου στη δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «ΣτΟργή», μας μίλησε για την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με την υποκριτική, τις πιο δυνατές σκηνές της σειράς, αλλά και για την αξία της αλήθειας στις ανθρώπινες σχέσεις.

  • Ποιος ήταν ο πιο απαιτητικός ρόλος που έχεις υποδυθεί μέχρι σήμερα;

«Ο πιο απαιτητικός ρόλος είναι ο επόμενος. Θέλω να πω, πως κάθε φορά είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις και οι ιδιαιτερότητες. Η Δώρα ήταν σίγουρα ο πιο απαιτητικός ρόλος που έχω κάνει στην τηλεόραση, άλλωστε η θητεία μου στο μέσο αυτό είναι πολύ μικρή. Δεν μπορείς να συγκρίνεις όμως πάντα τα πράγματα. Κάθε ρόλος είναι μια καινούρια περιπέτεια που τη στιγμή που συμβαίνει, είναι για μένα ό,τι πιο απαιτητικό έχω κάνει, είτε είναι στην Επίδαυρο, είτε σε μια ταινία μικρού μήκους».

Η Δέσποινα Γιαννοπούλου

  • Μπορείς να θυμηθείς την πρώτη φορά που ανέβηκες στο σανίδι και έπαιξες μπροστά σε κόσμο; Τι συναισθήματα ένιωσες;

«Η πρώτη φορά ήταν όταν ήμουν στο Δημοτικό. Είχα μια φωτισμένη δασκάλα αγγλικών με την οποία κάναμε μια παράσταση. Θυμάμαι ότι έτρεμα. Με την πρώτη αντίδραση του κοινού, που γέλασε σε κάτι, ας πούμε, αστείο που έκανα, ένιωσα μια επικοινωνία που δεν είχα ξανανιώσει. Μια επαφή, που αργότερα αντιλήφθηκα ως μεταφυσική αντίσταση στη μοναξιά».

  • Σινεμά, Θέατρο ή Τηλεόραση; Ποιο από τα τρία προτιμάς και γιατί;

«Προτιμώ τα ωραία κείμενα, τους εμπνευσμένους συνεργάτες, και τις ομάδες ιερής συνομωσίας, σε όποιο μέσο κι αν τις βρω».

Η Δέσποινα Γιαννοπούλου

  • Θα έκανες μία ακραία αλλαγή στην εμφάνισή σου, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες ενός ρόλου; 

«Ναι, δε νομίζω πως θα είχα πρόβλημα. Εξαρτάται, βέβαια από το ποιος θα μου το ζητούσε. Αν τον εμπιστεύομαι απόλυτα».

  • Αν δεν ήσουν ηθοποιός, σε ποιο άλλο επάγγελμα θα έβλεπες τον εαυτό σου;

«Δύσκολο να πω, σίγουρα κάτι ανθρωποκεντρικό. Ίσως θα μπορούσα να είμαι ψυχολόγος (μπορεί να έχω επηρεαστεί απ’ τη ΣτΟργή). Καμιά φορά πάλι, με φαντάζομαι ως συγγραφέα. Πάντως, παρόλο που έχω τελειώσει τη Νομική σχολή, δεν μπόρεσα ποτέ να με δω ως δικηγόρο».

  • Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε πιο πολύ στην «ΣτΟργή»;

«Οι περισσότερες σκηνές είχαν μεγάλη συναισθηματική ένταση και το δύσκολο ήταν να επαναλάβεις το ζητούμενο πολλές φορές. Δεν αρκεί στα γυρίσματα να πετύχει η σκηνή μια φορά, πρέπει να πετύχει σε όλες τις λήψεις. Στην ΣτΟργή λόγω της φύσης των ρόλων, αυτό απαιτούσε μεγάλη γενναιοδωρία και συγκέντρωση».

  • Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις μία στιγμή από τον ρόλο της Δώρας, ποια θα ήταν αυτή; 

«Ήταν πολύ δυνατή η σκηνή που συνάντησε τη μητέρα που τη γέννησε, στην κηδεία της μητέρας που την υιοθέτησε. Η στιγμή αυτή περιείχε πολλά ανάμεικτα συναισθήματα που συγκρούονταν μεταξύ τους κι ήταν όλα δυνατά κι οριακά. Θα έλεγα πως δεν ήταν απλά δραματική, αλλά ίσως τραγική συγκυρία. Η τελευταία σκηνή της ηρωίδας στο γραφείο της Γιατρού ήταν πολύ δύσκολη με πολύ διαφορετικό τρόπο, που θα δείτε στη συνέχεια».

  • Η ιστορία της Δώρας περιστρέφεται γύρω από τρία αντιθετικά δίπολα: παρελθόν / παρόν, ψέματα / αλήθεια και συνήθεια / αλλαγή. Ποια πιστεύεις ότι είναι η αξία της αλήθειας στις ανθρώπινες σχέσεις; Και, έχεις βρεθεί ποτέ στη ζωή σου μπροστά σε μία τόσο μεγάλη αλλαγή, που σε έκανε να αναθεωρήσεις το παρελθόν;

«Τα δίπολα πρωταγωνιστούν στις ζωές των ανθρώπων, έτσι κι αλλιώς. Η ακρότητα της διάστασης πολλές φορές πυροδοτεί καταστάσεις σοκ, όπως αυτή που βιώνει η Δώρα. Το πιο σημαντικό είναι η αίσθηση της εξαπάτησης. Το να σε ξεγελάνε οι πιο δικοί σου άνθρωποι αποτελεί για μένα  πηγή βαθιάς οδύνης. Η αλήθεια στις ανθρώπινες σχέσεις είναι αγάπη, είναι σεβασμός. Διαφορετικά όλο το οικοδόμημα είναι σαθρό κι ετοιμόρροπο.

Έχω βρεθεί κι εγώ στη ζωή μου μπροστά σε γεγονότα που μ’ έκαναν να αμφισβητήσω όλα τα δεδομένα και να αναθεωρήσω ότι νόμιζα σημαντικό ή αληθινό. Η ασθένεια και η απώλεια του πατέρα μου ήταν ότι πιο καθοριστικό έχω ζήσει. Κάποιες φορές η αλλαγή είναι μονόδρομος, αλλά ο μονόδρομος είναι ένα φωτεινό μονοπάτι σε κάθε αδιέξοδο».
 

Δείτε το τρέιλερ εδώ

#Storgi

instagram.com/storgi_skaitv.gr/

Πηγή: skai.gr