Κλείσιμο

Beyonce: Έδωσε την πρώτη της συναυλία στο Ντουμπάι μετά από 4 χρόνια απουσίας - Ανέβασε στη σκηνή και την κόρη της - Δείτε video

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η διάσημη τραγουδίστρια δεν τραγούδησε τραγούδια από το πολυδιαφημισμένο άλμπουμ της «Renaissance»

Η Μπιγιονσέ έδωσε την πρώτη συναυλία μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια απουσίας της, σε ένα πολυτελές θέρετρο στο Ντουμπάι. Ο αμερικανικός μουσικός ιστότοπος Pitchfork ανέφερε αρχικά ότι η μουσικός θα εμφανιζόταν για τα ανεπίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου Atlantis the Royal στις 21 Ιανουαρίου και είχε προσκαλέσει επιλεγμένους καλεσμένους σε «ένα Σαββατοκύριακο όπου τα όνειρά σας γίνονται ο προορισμός σας».

Η πρόσκληση ανέφερε μια «μοναδική στη ζωή εμφάνιση», αλλά δεν διευκρίνισε από ποιον καλλιτέχνη. Αυτή αποδείχθηκε ότι ήταν η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία ανέβασε στη σκηνή και την 11χρονη κόρη της, Blue Ivy, με την οποία τραγούδησαν το «Brown Skin Girl», από το soundtrack της Beyonce, για το remake του «Βασιλιά των Λιονταριών» της Disney το 2019.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», ότι η Μπιγιονσέ δεν τραγούδησε τραγούδια από το πολυδιαφημισμένο άλμπουμ της «Renaissance». Το εν λόγω άλμπουμ υποτίθεται ότι είναι μια ωδή αγάπης προς τους μαύρους και queer, που ξεχώρισαν και υπήρξαν πρωτοπόροι στον χώρο της μουσικής. Όπως σημείωσαν πολλοί θαυμαστές της, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θεωρείται έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. 

Οι θαυμαστές έχουν από καιρό πιέσει τους καλλιτέχνες να ακυρώσουν τις συναυλίες στο Ντουμπάι λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ΗΑΕ. Το 2019, η Nicki Minaj απέσυρε τη συναυλία της στο Jeddah World Fest στη Σαουδική Αραβία, αφού το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ζήτησε να το κάνει. Το 2021, ο Justin Bieber εμφανίστηκε στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, παρά το γεγονός ότι ακτιβιστές του είχαν ζητήσει να μην εμφανιστεί. 

Ο κόσμος που βρισκόταν στη συναυλία κλήθηκε να βάλει τα τηλέφωνά του σε κλειδωμένες θήκες, για να μην κυκλοφορήσουν πλάνα από την εκδήλωση. Παρ’ όλα αυτά, πλάνα εμφανίζονται στο διαδίκτυο και δείχνουν την τραγουδίστρια να υποστηρίζεται από τη λιβανέζικη χορευτική ομάδα Mayyas.
 

Πηγή: skai.gr