Κλείσιμο

Bad Bunny: Αγωγή από την πρώην φίλη του – Του ζητά 40 εκατ. δολάρια για παράνομη ηχογράφηση της φωνής της

H φωνή της De La Cruz έχει, επίσης, χρησιμοποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή της για τραγούδια, δίσκους, προωθητικές ενέργειες και παγκόσμιες συναυλίες 

Η πρώην φίλη του Bad Bunny μηνύει τον σούπερ σταρ για τουλάχιστον 40 εκατ. δολάρια, για ηχογράφηση της φωνής της που χρησιμοποίησε ο τραγουδιστής πριν ακόμη γίνει διάσημος. 

Η Carliz De La Cruz Hernández, που η φωνή της συμπεριλήφθηκε σε δύο τραγούδια του καλλιτέχνη, ισχυρίζεται στην αγωγή της, η οποία κατατέθηκε αυτό τον μήνα σε δικαστήριο του Πουέρτο Ρίκο, ότι η φωνή της και η φράση που επινόησε χρησιμοποιούνται χωρίς την άδειά της.

Η αγωγή, την οποία αποκάλυψε ο διαδικτυακός ειδησεογραφικός ιστότοπος NotiCel του Πουέρτο Ρίκο, σημειώνει ότι η φράση χρησιμοποιήθηκε στο τραγούδι «Pa Ti», το οποίο έχει περισσότερες από 355 εκατ. προβολές στο YouTube και περισσότερες από 235 εκατ. αναπαραγωγές στο Spotify. Χρησιμοποιήθηκε, επίσης, στο τραγούδι «Dos Mil 16», το οποίο έχει περισσότερες από 60 εκατ. προβολές στο YouTube και 280 εκατ. αναπαραγωγές στο Spotify.

Η αγωγή αναφέρει ότι η φωνή της De La Cruz έχει, επίσης, χρησιμοποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή της για τραγούδια, δίσκους, προωθητικές ενέργειες και παγκόσμιες συναυλίες, καθώς και στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μουσικές πλατφόρμες.

Επίσης, αγωγή κατατέθηκε και για τον Noah Kamil Assad Byrne, μάνατζερ του Bad Bunny, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Benito Martínez Ocasio. 

Η De La Cruz και ο Martínez έγιναν για πρώτη φορά ζευγάρι το 2011. Ένα χρόνο αργότερα, άρχισαν να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο, ενώ παράλληλα εργάζονταν σε ένα κοντινό παντοπωλείο. 

Στην αγωγή αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Martínez δημιουργούσε συνεχώς τραγούδια και ρυθμούς και ζητούσε τη γνώμη της De La Cruz, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για τον προγραμματισμό των πάρτι του και τη διαχείριση των τιμολογίων και των συμβάσεων.

Η γέννηση της φράσης «Bad Bunny, baby» ήρθε το 2015 και ο Martínez ζήτησε από την De La Cruz να ηχογραφήσει τον εαυτό της να τη λέει. Το έκανε σε ένα μπάνιο μια μέρα, ενώ έμενε με έναν φίλο της, αναφέρεται στην αγωγή.

Την 1η Ιανουαρίου 2016, ο Martínez ζήτησε από την De La Cruz να τον παντρευτεί. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2016, η Rimas Music υπέγραψε με τον Martínez. Την ίδια χρονιά, η De La Cruz έγινε δεκτή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο και έβαλε τέλος στη σχέση της με τον Martínez τον Μάιο του 2016. Τα ξαναβρήκαν το 2017, αλλά και πάλι ακολούθησαν χωριστούς δρόμους.

Στη συνέχεια, τον Μάιο του 2022, ένας εκπρόσωπος του Bad Bunny επικοινώνησε με την De La Cruz, λέγοντας ότι έπρεπε να της μιλήσει.

Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο εκπρόσωπος της πρόσφερε 2.000 δολάρια, για να αγοράσει την ηχογράφηση της φωνής της. Η De La Cruz αρνήθηκε και στη συνέχεια μίλησε με κάποιον από την Rimas Music, ο οποίος, επίσης, προσφέρθηκε να την αγοράσει, λέγοντας ότι η ηχογράφηση θα χρησιμοποιηθεί στο επερχόμενο άλμπουμ «Un Verano Sin Ti», αναφέρεται στην αγωγή. Ωστόσο, ποτέ δεν επιτεύχθηκε συμφωνία και το τραγούδι δημοσιεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση της De La Cruz, σύμφωνα με την αγωγή.

Πηγή: skai.gr