Οι Bad Bunny, Becky G και Daddy Yankee υποψήφιοι για τα Λατινοαμερικανικά Μουσικά Βραβεία

Παρουσιαστές της τελετής θα είναι η Μεξικανή ηθοποιός Γκαλιλέα Μοντίγιο και ο ηθοποιός, με καταγωγή από την Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο, Τζούλιαν Τζιλ

Ο Bad Bunny είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 11, στα Λατινοαμερικανικά Μουσικά Βραβεία (Latin AMAs) 2023 και ακολουθούν η Becky G και ο Daddy Yankee με εννέα.

Η 8η ετήσια απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στο MGM Grand Garden Arena, στο Λας Βέγκας και θα μεταδοθεί από τα δίκτυα UniMás, Univision και Galavisión. Πριν από την τελετή θα προβληθεί αφιέρωμα στον Κολομβιανό τραγουδιστή - τραγουδοποιό Κάρλο Βίβες και στον Μεξικανικής καταγωγής τραγουδιστή, Πέπε Αγκουιλάρ.

Οι Grupo Frontera, Karol G, Rauw Alejandro, Romeo Santos και Rosalía διεκδικούν βραβεία σε οκτώ κατηγορίες.

Παρουσιαστές της τελετής θα είναι η Μεξικανή ηθοποιός Γκαλιλέα Μοντίγιο και ο ηθοποιός, με καταγωγή από την Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο, Τζούλιαν Τζιλ.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Latin AMAs βασίζονται σε στοιχεία από τις μουσικές υπηρεσίες streaming, τις πωλήσεις, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τις περιοδείες, ακόμη και σε δεδομένα αλληλεπιδράσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρέχονται από το Billboard και το Luminate κατά την περίοδο επιλεξιμότητας (12 Φεβρουαρίου 2022 έως 4 Φεβρουαρίου 2023).

Οι φετινές υποψηφιότητες αναδεικνύουν καλλιτέχνες απ' όλα τα είδη λάτιν μουσικής σε 26 κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται εννέα γενικές κατηγορίες, πέντε περιφερειακές μεξικανικές και τέσσερις κατηγορίες που επικεντρώνονται στα μουσικά είδη pop, urban και tropical.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ