Β. Ιρλανδία: Ένας πρώην διοικητής του ΙΡΑ συναντά τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ένας πρώην διοικητής της ιρλανδικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΡΑ και νυν μέλος του αυτονομιστικού κόμματος Σιν Φέιν θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και το σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο λόγος για τον Μάρτιν ΜακΓκίνες, που διατελεί αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Καθολικών και Διαμαρτυρόμενων στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει κληθεί λόγω του αξιώματος του να παραστεί σε μία τελετή με τη βασίλισσα, γεγονός που συμβολίζει την πρόοδο που έχει γίνει στην προσπάθεια να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή.

Το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφτεί τη Βόρεια Ιρλανδία την ερχόμενη Τρίτη, 26 και Τετάρτη, 27 Ιουνίου στο πλαίσιο των εορτασμών για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της βασίλισσας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του κόμματος Σιν Φέιν είχε αρνηθεί να συναντήσει την Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της περσινής επίσημης επίσκεψής της στη γειτονική Ιρλανδία (ΕΪΡΕ), εξηγώντας πως δεν είχε παρέλθει ακόμη αρκετός χρόνος έπειτα από τον τερματισμό των συγκρούσεων και της αιματοχυσίας που βασάνισαν τη Βόρεια Ιρλανδία επί χρόνια.

Το Σιν Φέιν δραστηριοποιείται και στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Πηγή: skai.gr