Xbox Οne: Κάτι περισσότερο από «κονσόλα» το νέο Xbox (video)

Tο διάδοχο του ιδιαιτέρως επιτυχημένου Χbox 360 παρουσίασε την Τρίτη η Microsoft σε μια άκρως εντυπωσιακή εκδήλωση. H επίσημη ονομασία της κονσόλας τρίτης γενιάς της Μicrosoft δεν θα είναι τελικά ούτε Xbox 720, μήτε Χbox Ιnfinity ή Χbox Next όπως ήθελαν οι φήμες, αλλά Χbox One. Κι αυτό γιατί στόχος της Microsoft δεν είναι απλώς το νέο Xbox να αποτελέσει μια «παιχνιδομηχανή», αλλά το μόνο, αποκλειστικό κεντρικό σύστημα συντονισμού για την πολύπλευρη οικιακή ψυχαγωγία των χρηστών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Χbox One μπορεί να συνδεθεί με άλλα συστήματα όπως η τηλεόρασή σας, μπορεί να λειτουργήσει με φωνητικές εντολές, ενσωματώνει τη νέα γενιά του Kinect που είναι πολύ ακριβέστερο του προηγούμενου για το οποίο είχαν διατυπωθεί παράπονα (κάμερα με ανάλυση 1080p, 30 καρέ το δευτερόλεπτο) και προσφέρει προβολή βίντεο με τεχνολογία ροής (streaming) με υποστήριξη για κλήσεις μέσω Skype. Επίσης, τα γραφικά της κονσόλας είναι άκρως εντυπωσιακά.

Screen Shot 2013 05 21 at 10.20.08 AM 520x249 Microsoft introduces new Kinect with 1080P RGB camera, 30FPS and time of flight light sensing

Εξάλλου, όπως αναμενόταν, το GUI (μενού) του εμφανίζει ομοιότητες με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, και διαθέτει δυνατότητες multitasking. Το νέο Xbox One διαθέτει 8GB μνήμης, αρχιτεκτονική 64-bit, Wi-Fi direct, οδηγό Blu-ray, θύρες USB 3.0 και HDMI και σκληρό δίσκο μεγέθους 500GB (για το υποσύστημα γραφικών δεν δόθηκαν πληροφορίες), ενώ αισθητικά κερδίζει τις εντυπώσεις, με τις μοντέρνες γραμμές του που θυμίζουν ακριβό ηλεκτρονικό HI-FI σύστημα για το σαλόνι σας, και όχι απλώς μια κονσόλα παιχνιδιών.

Ακόμη, το ανασχεδιασμένο τηλεχειριστήριο έχει 40 εργονομικές βελτιώσεις, και διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία για μηχανισμό δονήσεων με στόχο την καλύτερη δυνατή διαδραστική εμπειρία για τους χρήστες.



Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα σκηνοθετήσει μια νέα τηλεοπτική σειρά η οποία θα βασίζεται στο σύμπαν των παιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας Halo.

Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους, και θα έχει ως μεγάλο αντίπαλο το Playstation 4 της ιαπωνικής Sony που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο, καθώς το Wii U της Nintendo δεν φαίνεται ικανό να μπορεί να ακολουθήσει τα δυο "μεγαθήρια", στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Τα πρώτα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μαζί με το νέο «πουλέν» της Microsoft είναι τα FΙFA 14, Madden 25, NBA Live 14 και UFC.


Πηγή: Στέλιος Κάνδιας