Τσίπρας: Δημοψήφισμα αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές - τερατογένεση η συγκυβέρνηση με ΝΔ

Δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης χαρακτήρισε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας και στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ. «Θα είναι ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση» ανέφερε, προβλέποντας νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και κάνοντας λόγο για «εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί τον εφιάλτη του κ. Σαμαρά και για το δικό του κόμμα».

Mιλώντας στην
Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κάλπη της ευρωβουλής, αλλά και αυτή των περιφερειών -όποτε κι αν στηθεί- θα αποτελέσουν ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει και την αυτοδιοίκηση.

«Και αυτή η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα θα είναι ιστορική θα είναι καταλυτική. Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της αριστεράς, νίκη της δημοκρατίας» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ανήγγειλε εκ νέου τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο, δηλώνοντας ότι «θα ρίξουμε φως σε όλα όσα με ζέση προσπαθούν να κουκουλώσουν».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο φόβος του (σ.σ Σαμαρά) δεν κρύβεται (...) ουσιαστικά κρύβεται αυτός και οι υπουργοί του. Προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις και σπασμωδική προπαγάνδα. Ο κ. Σαμαράς προέβη σε μια δημόσια επίδειξη πανικού».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με τη ΝΔ, διερωτήθηκε ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα, μιλώντας για «πολιτικές τερατογενέσεις».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει ένα καθημερινό και επικίνδυνο παιγνίδι με τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

«Βλέπουμε να κάνουν βόλτες με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανάλογα με τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Να σέρνουν την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό. Να ζητούν δημοσίως, οι αθεόφοβοι, όχι μόνο πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και πιστοποιητικά θρησκευτικής πίστης. Και την ίδια στιγμή να αποδύονται ενόψει των εκλογών σε μια ξέφρενη προπαγάνδα ψεύδους, περί επιτυχιών, τέλους των μνημονίων, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

<< Η κυβέρνηση κάνει ένα καθημερινό και επικίνδυνο παιγνίδι με τους θεσμούς και το Σύνταγμα >>


Με αφορμή δε την τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες στο Φαρμακονήσι, χαρακτήρισε τη ΝΔ σαν ένα κακό μίγμα Πολιτικής Άνοιξης και προδικτατορικής ΕΡΕ.

«Ακούσαμε τον κ. Δένδια (σ.σ στον ΣΚΑΪ) να παραπονιέται για το χαμηλό επίπεδο των προσφύγων που έρχονται στην χώρα μας, προσπαθώντας να γλυτώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους από τον πόλεμο, την πείνα και την φτώχεια. Ακούσαμε τον κ. Βαρβιτισώτη σχεδόν να περηφανεύεται για τον τρόπο με τον οποίο ο πόλεμος τον οποίο ο ίδιος κατά δήλωσή του έχει κηρύξει στους πρόσφυγες, κατέληξε στα πνιγμένα παιδιά του Φαρμακονησιού. Τον είδαμε να τα βάζει ακόμα και με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης» δήλωσε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Ευρωβουλής Ότμαρ Κάρας τον χαρακτήρισε ομοϊδεάτη του πρωθυπουργού που διέψευσε κατηγορηματικά ο Γάλλος σοσιαλιστής συνεισηγητής της έκθεσης για την τριμερή.

Σημειώνεται ότι κατά τις εργασίες της ΚΕ αναμένεται να εγκριθούν τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος για τις 13 περιφέρειες της χώρας, μετά και από τις σχετικές εισηγήσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας κατά συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη βουλευτή Ρένα Δούρου για υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και τον 34χρονο οικονομολόγο και μέλος της ΚΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδη για υποψήφιο στο δήμο Αθηναίων. Περισσότερα ΕΔΩ

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε να υποστηρικτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ