Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συστήσει Εξεταστική για το μνημόνιο

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που «θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί όπου ανήκουν» προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής.»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός γι αυτό και προσπαθεί σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο, γι’ αυτό σύντομα -όπως είπε- η επόμενη κιόλας Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική.

"Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός έκανε το βήμα που η Ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας" αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ευρωβουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η παρουσία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα καθυστέρησε, ενώ η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του κόμματός του για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η παρουσία της Επιτροπής στην Ελλάδα θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ευρύτερη δυνατότητα διαλόγου αλλά και από μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές και κατανοητές διεθνώς όλες οι πτυχές της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ