Κλείσιμο

Σαμαράς: Εκλογές το 2016 - Ύψιστη προτεραιότητα μου η μείωση των φόρων - Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ήθελε Αργεντινή

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει δέσμια της ανευθυνότητας. 

«Το ξεκαθαρίζουμε: για εκλογές εμείς πηγαίνουμε το 2016 τούς αρέσει, δεν τους αρέσει. Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέλος με αυτό το αστείο» διεμήνυσε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα ενώ δεσμεύτηκε ότι «το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουνε και τα κλεμμένα.» Ύψιστη προτεραιότητα μου, η μείωση των φόρων τόνισε.

<< Ο Κάρας είπε την αλήθεια και τον καθυβρίζουν κιόλας, τον λένε συκοφάντη και Μερκελιστή >>


Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι όταν η κυβέρνηση ξεκίνησε τη θητεία της «λίγοι μας έδιναν πιθανότητα επιτυχίας, έδιναν στην κυβέρνηση διάρκεια λίγων μηνών, ότι δεν θα άντεχε ούτε τα Χριστούγεννα του ‘12 ότι θα έβγαινε από το ευρώ. Στοιχημάτιζαν και προεξοφλούσαν ότι από την κατάρρευση της Ελλάδας δεν θα άντεχε ούτε το ευρώ ούτε η ΕΕ. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες και εγχώριες και εισαγόμενες».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποφύγαμε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, και υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Αργεντινή. «Αναλογιστείτε τι συμβαίνει στην Αργεντινή που μας την εμφάνιζαν ως πρότυπο... 13 χρόνια τώρα δεν έχει συνέλθει, ακόμη σπαράσσεται από ταραχές και εσωστρέφεια... εμείς στήσαμε τη χώρα στα ποδιά της και την καταστήσαμε πιο αξιόπιστη».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μας καλούσε τότε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αργεντινής, τώρα δεν θέλει να το θυμάται ούτε την έξοδο που ήθελε θέλει να θυμάται γιατί λεει ότι θα είναι καταστροφική για το ευρώ».

<< Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουνε και τα κλεμμένα >>

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι από το μακρινό Όστιν του Τέξας ο Αλέξης Τσίπρας «είπε απλές αλήθειες που στη χώρα του δεν τολμά να της πει. Είπε ότι η έξοδος στο ευρώ θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα – διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. «Μόνο που αυτό το εφιαλτικό σενάριο αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας το απέτρεψε, ενώ εκείνος και το αποδεχόταν, και προφανώς το διακινδύνευε. Εμείς αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις λυσσαλέες αντιδράσεις. Ναι η χώρα υπέφερε, αλλά τώρα αρχίσαμε να βγαίνουμε από την κρίση» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, «μας ασκούν κριτική για τα 18 σημεία του προεκλογικού προγράμματος που δεν τηρούμε, αλλά ξεχνούν ότι δεν αφήσαμε τη χώρα να βγει από το ευρώ, την πρώτη προτεραιότητα του προγράμματός μας. Σε λίγους μήνες θα γίνουν πραγματικότητα τα περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε. Με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του λαού σε δυο χρόνια θα έχουμε παει πολύ μακρύτερα» σχολίασε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε το 2013, ένα χρόνο πριν την πρόβλεψη του προγράμματος και μάλιστα πολύ είναι μεγαλύτερο από ότι το υπολογίζονταν αρχικά. «Μας λοιδορούσαν στα 300 και στα 500 εκατ. ευρώ πλεόνασμα, τώρα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ» είπε.

Επανέλαβε ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει μέχρι το 2016 στους πολίτες, με εκατοντάδες εκατ. ευρώ πίσω στην κοινωνία και στις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη.

<< Επιμένω στη μείωση των φόρων αρκεί να πιάνουμε το στόχο του πλεονάσματος, είναι η ύψιστη προτεραιότητα μου >>


«Επιμένω στη μείωση των φόρων αρκεί να πιάνουμε το στόχο του πλεονάσματος, είναι η ύψιστη προτεραιότητα μου» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Εγώ δεν έχω δει την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους, είναι διαρροή, εμείς είχαμε δεσμευθεί να δώσουμε εδώ και πολύ καιρό χρήματα στους ενστόλους εδώ και πολύ καιρό, αλλά όχι με δανεικά» είπε.

Όσον αφορά ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «με όσους διαλαλούν ότι θα κηρύξουν τη χώρα σε πτώχευση τη στιγμή που είμαστε στο παρά πέντε να κερδίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους συνεργασίες δεν κάνουμε. Όσο συνεχίζει αυτήν την ανευθυνότητα δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του και πώς είναι δυνατό να συνεργαστούμε με όσους συστηματικά κατ' επάγγελμα υπονομεύουν την πρόοδο της χώρας, με όσους σκορπούν ανασφάλεια και απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαμε για να ξαναφύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος εξάλλου στη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Ευρωβουλής Ότμαρ Κάρας είπε ότι «επειδή ο άνθρωπος είπε την αλήθεια τον καθυβρίζουν κιόλας, τον λένε συκοφάντη και Μερκελιστή. Πιστεύουν ότι θα μοιράζουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων στους εκλεγμένους εκπροσώπους της Ευρώπης.»

Για τα σενάρια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν κάνουμε συνεργασίες με όσους διαλαλούν ότι θα κηρύξουν τη χώρα σε πτώχευση, τη στιγμή που είμαστε στο παρά πέντε για να ολοκληρώσουμε τη σωτήρια της χώρας.»

«Εμείς, με αυτούς που ζητούν να αφοπλίσουμε την αστυνομία και υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και μετά κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, συνεργασία δεν κάνουμε» επισήμανε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε, δεν μπορεί να είναι κόμμα ακραίου περιθωρίου και κόμμα διακυβέρνησης.

Κάλεσε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει πως θα αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία και πως θα δεχθούν τα ξένα κοινοβούλια αλλά και οι αμείλικτες αγορές να περικόψουν άλλα 160 δισ. χρέος όπως διαλαλεί.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ