Κεδίκογλου: Η επέμβαση στην ΕΡΤ έγινε για την αποκατάσταση της ομαλότητας

Η επέμβαση της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ξημερώματα, παρουσία εισαγγελέα, έγινε για την «εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας», όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Προσέθεσε πως η ΕΡΤ βρισκόταν «υπό παράνομη κατάληψη» που έπρεπε να «τερματιστεί», καθώς προκαλούσε «σημαντική ζημία» στο ελληνικό Δημόσιο, ενόψει και της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για πραξικοπηματική ενέργεια ο κ. Κεδίκογλου, απάντησε πως «ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά στο να δημιουργηθεί μία εικόνα ταραχής» στην ΕΡΤ, προσθέτοντας όμως πως αυτό δεν θα το πετύχουν. Απέδωσε μάλιστα την ώρα έναρξης της επιχείρησης, στις 4:20 το πρωί, σε αυτή την πολιτική σκοπιμότητα.

Ερωτηθείς για το ποια στελέχη της κυβέρνησης είχαν γνώση της επιχείρησης, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως γνώση είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ