Κωνσταντοπούλου: Πραξικόπημα η επέμβαση στην ΕΡΤ

Κυβέρνηση που «έχει φτάσει σε πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της και της νομιμότητας» κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η Αστυνομία επενέβη προκειμένου να εκκενώσει το κτήριο, παρουσία εισαγγελέα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως συνομίλησε με τον εισαγγελέα που βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ και αυτός της είπε πως η όλη επιχείρηση δεν βρίσκεται υπό την ευθύνη της εισαγγελίας, ενώ ταυτόχρονα «δεν διεξάγεται ποινική ή αυτόφωρη διαδικασία».

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισαγγελέας της αποκάλυψε πως ο ίδιος βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ με εντολή που έλαβε στις 2:00 το πρωί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

«Τεσσεράμισι το πρωί σε μία δημοκρατία δεν προσέρχονται εισαγγελείς για τη νομιμότητα», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι εικόνα εκτροπής και διολίσθησης σε άλλο καθεστώς». «Κάποιοι θα λογοδοτήσουν στην ιστορία και τις επόμενες γενεές», προσέθεσε.

Υπογράμμισε πως η ίδια και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ βρίσκονται επί δύο ώρες έξω από το ραδιομέγαρο περιμένοντας απαντήσεις από «ένα αρμόδιο πρόσωπο», και περιμένουν να έχουν πρόσβαση στο ραδιομέγαρο.

Απάντηση στις επικρίσεις των βουλετών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, μέσω του ΣΚΑϊ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ