Σαμαράς: Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες

«Άνοιγμα» στον αγροτικό κόσμο επιχείρησε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό σε επίπεδο αρχηγών.

Χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε πως «υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης ασκούμε την αγροτική πολιτική».

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Μιλώντας
συγκεκριμένα για τις δράσεις της κυβέρνησης με σκοπό την ενίσχυση των αγροτών, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, στη ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, στην καθιέρωση αγροτικού νυχτερινού ρεύματος και στη διαδικτυακή πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στη δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προϊόντων.
Εξάλλου, με αφορμή τα επεισόδια στις Σκουριές, διεμήνυσε πως «οι δολιοφθορές θα τελειώσουν και οι καταστροφικές μανίες θα αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει.»

Τα πραγματικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των αγροτών, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Στο μεταξύ, την επιστροφή κονδυλίων συνολικού ύψους 9,2 εκατομμυρίων ευρώ που καταβλήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αγροτικής πολιτικής στην ΕΕ, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακολουθώντας τη λεγόμενη διαδικασία εκκαθάρισης των λογαριασμών. Μεταξύ άλλων, αφορούν εκπρόθεσμες πληρωμές και υπερβάσεις ανώτατων ορίων.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου, στην Αθήνα, με συντονισμό των αγροτών πανελλαδικά και συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, αύριο, από τις 11 το πρωί και μετά, αποφάσισαν οι αγρότες.
Πηγή: skai.gr