Tσίπρας: Το πρόβλημα του αγροτικού κόσμου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

«Το πραγματικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για «ακαδημαϊκού χαρακτήρα» ομιλία, διανθισμένη με υποσχέσεις.

Κατά τη διάρκεια προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά θέματα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κατάρρευση του αγροτικού τομέα δεν θέμα του μνημονίου, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια στην ελληνική πραγματικότητα και δεν ήταν ατύχημα, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή, όπως είπε.
«Τα ισχυρά οικονομικά κέντρα έκριναν ότι ο αγροτικός τομέας είναι περιττός και ότι η ανάπτυξη γίνεται με τα δάνεια κι όχι με τον πρωτογενή τομέα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί, ό,τι καταστροφικό επιβλήθηκε στη χώρα μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» σημείωσε.

Απευθυνόμενος
στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε «αν σε αυτή τη χώρα θέλουμε να έχουμε πρωτογενή παραγωγή ή μόνο υπηρεσίες και real estate.»

Συνεχίζοντας εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης: «Μιλούν για ανάπτυξη αυτοί που έχουν καταργήσει κάθε προοπτική ανάπτυξης σε αυτό τον τόπο, αυτοί που με τα μέτρα που παίρνουν προκαλούν την ύφεση, την ανεργία, την αποανάπτυξη ... το μόνο που αναπτύσσουν είναι μια πολιτική κατά της ανάπτυξης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «φυσικό και ηθικό αυτουργό της πολιτικής που οδηγεί στην αποανάπτυξη» αλλά και «του γολγοθά που ζει ο λαός».

Υποστήριξε, δε πως η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, επισημαίνοντας όμως πως «χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές».

«Άνοιγμα» στον αγροτικό κόσμο επιχείρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή. Χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε πως «υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης ασκούμε την αγροτική πολιτική».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των αγροτών, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Πηγή: skai.gr