Βενιζέλος προς Τσίπρα: Πηγαίνετε σε συνέδρια που χρηματοδοτεί ο Σόρος (upd)

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό σε επίπεδο αρχηγών. «Δεν ξέρω αν είναι θεσμικά θεμιτό να πηγαίνετε σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους όπως ο κ. Σόρος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του
ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αναμένει από το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη ΝΔ, να προσχωρήσει στη λογική της εθνικής ανάκαμψης και σωτηρίας. «Η καταστροφική επιλογή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγούσε σε ανεργία, αλλά σε μία ζούγκλα» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα. Έναν νέο κόσμο όπου όλοι θα είναι ευτυχείς. Πείτε στον αγρότη την αλήθεια. ότι θέλει δουλειά, έξυπνες επιλογές» ανέφερε, σημείωσε όμως ότι «ένα μέρος της κοινωνίας ζητάει την αλήθεια αλλά ρέπει προς το ευχάριστο ψέμα».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι εμμέσως πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις επιθέσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στον ελληνικό λαό να επαναλάβει μια διαδρομή που έχει ιστορικά καταδικαστεί. Θέλει να ξαναζήσουμε την ιστορία ως φάρσα» είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι λαμβάνει πρωτοβουλίες για το αγροτικό ρεύμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα εφόδια, την κάρτα αγροτικού πετρελαίου. «Κάθε δεκαετία ο αγροτικός τομέας πρέπει να αυξάνεται κατά 15% για να υπάρχει αυτάρκεια» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει από την αγροτική παραγωγή.

«Άνοιγμα» στον αγροτικό κόσμο επιχείρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή. Χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε πως «υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης ασκούμε την αγροτική πολιτική».

«Το πραγματικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για «ακαδημαϊκού χαρακτήρα» ομιλία, διανθισμένη με υποσχέσεις.


Πηγή: skai.gr