Νέα συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα τη Δευτέρα

Νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ θα λάβει χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου, με σκοπό να οριστικοποιηθεί η στάση του κόμματος ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα μέτρα την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο πλαίσιο της σημερινής διάσκεψης της Κ.Ο. του κόμματος, η άρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς να υποστηρίξει τις προτεινόμενες αλλαγές στα εργασιακά παραμένει αμετάβλητη. Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης εξήγησε πως διεμήνυσε τη θέση της ΔΗΜΑΡ και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, 1 Νοεμβρίου.

Ωστόσο
, παρά τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν στα εργασιακά, ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ υπενθύμισαν πως έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για το δημοσιονομικό σκέλος των μέτρων, αποσαφηνίζοντας μάλιστα πως θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποχής, καθώς δεν συνάδει με την πολιτική κουλτούρα της Αριστεράς.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει απορρίψει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για κατάθεση των εργασιακών σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, εξηγώντας πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια.

Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, ο οποίος εξετάσθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., σημειώθηκε θετική προσέγγιση, ωστόσο καταγράφηκαν επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία. Τα ζητήματα αυτά θα επιδιωχθεί να αναδειχθούν κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών και στο πλαίσιοο της συζήτησης που θα ακολουθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Πέμπτη.
Πηγή: skai.gr