Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο για ξεχωριστά νομοσχέδια

Την αισιοδοξία του για την τελική υπερψήφιση των μέτρων από τη Βουλή εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρναρας, στον απόηχο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων ενόψει της κατάθεσης των κρίσιμων νομοσχεδίων.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων», ουσιαστικά απορρίπτοντας το αίτημα της συμπολιτευόμενης ΔΗΜΑΡ για κατάθεση των εργασιακών μέτρων σε διαφορετικό νομοσχέδιο από τα υπόλοιπα δημοσιονομικά.

«Μετά το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα κοινοβούλια για την εκταμίευση», συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τη χώρα μας, ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας μας αναμένεται να εξαντληθούν εντός του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει αποσαφηνίσει πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τις προτεινόμενες αλλαγές στα εργασιακά, γεγονός που προκαλεί αμφιβολίες για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να «περάσει» τα μέτρα, ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup στις 8 και 12 Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr