Οι δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τις εκλογές

Με προτροπές προς το εκλογικό σώμα για νηφάλια σκέψη πριν την κάλπη και αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκαν στις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί. Σταθερή κυβέρνηση ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας. Δηλώσεις έκανε και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης που θα κινηθεί αμέσως για την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος ψήφισε στα Ιωάννινα.

Για το μέγιστο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης έκανε λόγο Παναγιώτης Πικραμμένος αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς.

«Αύριο ξεκινάει μια καινούρια εποχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο Μεσσηνίας.

«Το φόβο νικήσαμε σήμερα, ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα σε καλύτερο αύριο με το λαό μας ενωμένο αξιοπρεπή και περήφανο σε μία Ευρώπη ενωμένη. Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας, θα νικήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αφότου ψήφισε στην Κυψέλη.

«Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να της δώσει προοπτική είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Πρέπει αύριο η χώρα να έχει κυβέρνηση» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με ελπίδα και χωρίς φόβο», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Δήλωση για τον πλαστό λογαριασμό, του ΚΚΕ που παρακινούσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν άλλο πολιτικό κόμμα έκανε η γενική γραμματέας της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Ο φόβος είναι που σε κάνει να κερδίζεις μία μάχη, η ελπίδα όμως σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος ψήφισε στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση. Όσο έχουμε εκβιασμούς θα έχουμε και αποτελέσματα εκβιαστικά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.

«Ας μη ρίξουμε στην κάλπη τα αποκαΐδια του πολιτικού συστήματος», δήλωσε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, συμπληρώνοντας ότι οι Οικολόγοι θα είναι παρόντες στη νέα Ελλάδα.

«Ψήφισα και νιώθω σίγουρος ότι θα επικρατήσουν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» δήλωσε ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος.

«Εάν σε αυτές τις εκλογές κριτήριο και κίνητρό μας είναι ο φόβος, φόβος θα βγει. Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη με πράξεις και όχι λόγια» και η Δημιουργία Ξανά θα συμβάλλει σε αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Θάνος Τζήμερος.
Πηγή: skai.gr