Φ. Κουβέλης: Πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας η ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή

Το ενδεχόμενο επιστροφής της δραχμής θα σημάνει την πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Επισήμανε πως αναγκαία προϋπόθεση για μια προγραμματική συμφωνία είναι να ασκηθεί μια πολιτική για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την σταδιακή αποδέσμευση όρων του μνημονίου.

Ξεκαθάρισε πως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου σημαίνει το άνοιγμα της πόρτας για την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σημείωσε πως το πελατειακό κράτος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση της χώρας, επισημαίνοντας πως η κεντρική κυβέρνηση δεν αξιοποιεί σωστά την διοίκηση με αποτέλεσμα ένας υπουργός -όπως είπε- να έχει συμβούλους και άλλους παρατρεχάμενους.

Ο κ. Κουβέλης είπε πως οι κατώτατοι μισθοί είναι δυνατόν να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα, να υπάρξει θετική έκβαση στις κλαδικές συμβάσεις και να επανέλθει η μετενέργεια, λέγοντας ότι το μισθολογικό κόστος είναι το μικρότερο στην παραγωγή ενός προϊόντος.

Εκτίμησε ότι μέσα στα επόμενα 2 έως 3 χρόνια είναι δυνατόν να γίνουν πράγματα στην Ελλάδα, όπως το κράτος, η κοινωνία και η οικονομία, ενώ είπε πως μια κυβέρνηση χωρίς ευρεία στήριξη δεν θα έχει σταθερότητα.

Δήλωσε πως τα μέτρα δεν είναι μόνο άδικα και σκληρά για την χώρα και τους πολίτες μας αλλά και αναποτελεσματικά.

Για τις εξεταστικές επιτροπές είπε ότι αυτές λειτούργησαν συγκαληπτικά καθώς η πλειοψηφία στη Βουλή καθορίζει τα πράγματα.

Τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου οι υποθέσεις να πηγαίνουν κατευθείαν στον εισαγγελέα και η βουλευτική ασυλία να χρησιμοποιείται μόνο για κακόβουλες επιθέσεις κατά των πολιτικών και για κανέναν άλλο λόγο.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, είπε, πως πρέπει να προωθηθεί η πολιτική που έχει επιλέξει η Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr