Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη για Σοσιαλιστική Διεθνή

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα, στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, θα προεδρεύσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη, οι επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο καθώς και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση απασχόλησαν την συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, στη Νέα Υόρκη.

Δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης της δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκαν και στην πρωτοβουλία Κλίντον για την κλιματική αλλαγή.

Την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την παγκόσμια οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα «New America».
Πηγή: skai.gr