Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: Σκληρές διαπραγματεύσεις για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με κοινές μετοχές

Την κρισιμότητα του επόμενου τριημέρου για την ελληνική οικονομία επεσήμανε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι όλο το παιχνίδι ξαναπαίζεται από την αρχή αυτές τις τρεις ημέρες, «καθώς αυτό που θα πετύχουμε τώρα, θα καλύψει δανειακά τη χώρα για δεκαετίες».

Για τις μετοχές των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα. Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη συμφωνία κομμάτων και κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας: «τελείωσαν τα καλαμπούρια, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

«Εμείς δεν θέλουμε να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και να τις μετατρέψουμε σε ΔΕΚΟ, θέλουμε ανταγωνιστικές τράπεζες», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να είχε γίνει η ανακεφαλαιοποίησή τους μέσω του EFSF ώστε να μην καταγραφούν τα 40 δισ. ευρώ που απαιτούνται για τη στήριξή τους ως δημόσιο χρέος.

Σημείωσε τέλος ότι ο τρόπος με τον οποίο το δημόσιο θα ασκεί τα δικαιώματά του ως μέτοχος, θα ρυθμιστεί νομοθετικά και για το θέμα αυτό, όπως είπε, καλούνται να αποφασίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων και ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr