Κλείσιμο

Μ. Όθωνας: Κόκκινη γραμμή η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Η διασφάλιση του δικαιώματος της διαδήλωσης και η διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας της πόλης, είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες κινείται η αστυνομία, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η ισορροπία είναι λεπτή και δεν είναι εύκολο να τηρηθεί απόλυτα.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα, είπε ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας είχε τρεις κόκκινες γραμμές: την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη λειτουργία της Βουλής και την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών και τέλος να μην επεκταθεί η σύγκρουση και η αποσταθεροποίηση.

Υπεραμύνθηκε της επιχείρησης της αστυνομίας λέγοντας ότι «δεν έχω να καταλογίσω ελλείψεις επιχειρησιακού σχεδιασμού», ωστόσο σημείωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ενέργειες, τις οποίες χαρακτήρισε «μεμονωμένες».

Είπε παράλληλα, ότι δεν είναι νόμιμο να πετάει ένας αστυνομικός πέτρα, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή ούτε από την πολιτική, ούτε από τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας.


Είπε ακόμα ότι την επόμενη των επεισοδίων η πόλη είχε, με πληγές μεν, επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν συλλαμβάνονται οι ταραξίες, είπε «να τελειώνουμε με αυτό το καλαμπούρι», καθώς δεν πρόκειται για ξεχωριστή ομάδα, αλλά για άτομα που αναμιγνύονται με τον κόσμο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορεί να επιχειρήσει στοχευμένα.
Πηγή: skai.gr