Τσίπρας: Δε βγαίνει ο λογαριασμός

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτωχύνει τον λαό για να τα δώσει όλα στην οικονομική ολιγαρχία, στους τραπεζίτες και στην εγχώρια διαπλοκή και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ότι οι ξένοι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μόνο που ο ελληνικός λαός αρχίζει και καταλαβαίνει και σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί πια να συνεχίζει ανενόχλητη αυτό το καταστροφικό της έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξης Τσίπρας , κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει στις 15 Απριλίου από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Το ζήτημα δεν είναι στις 15 Απριλίου τι θα βγάλουνε. Το ζήτημα είναι να καταλάβουν μαγειρέψουν τα νέα μέτρα ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Καλύτερα να μην τα φέρουν τα μέτρα αυτά καλύτερα να τα κρατήσουν κρυφά. Γιατί όταν τα φέρουν και καταλάβει ο ελληνικός λαός τι τον περιμένει τότε το Πάσχα θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα και πρέπει πράγματι να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας. Δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχει ο λαός. Είναι και ότι οι θυσίες αυτές είναι χωρίς αντίκρισμα. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να αλλάξουν πορεία όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Διότι μπορεί ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης να έχει εκπνεύσει ήδη, το ζήτημα είναι να μην εκπνεύσει και ο πραγματικός χρόνος για την κοινωνία, για την οικονομία, για τη χώρα».

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας απάντησε στην κριτική που δέχεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από την κυβέρνηση και σημείωσε: «Για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εδώ που τα λέμε φταίμε. Φταίμε που δεν παραδινόμαστε αμαχητί, Που δεν συνθηκολογούμε με τη πιο ανάλγητη εξουσία, που δεν έχουμε προτάσεις για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων, που δεν έχουμε προτάσεις για το πώς οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την ανεργία, χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, για το πώς οι άνθρωποι θα παίρνουν σύνταξη στα 70 τους. Φταίμε επίσης που δε κάνουμε τα στραβά μάτια στη διαπλοκή να συνεχίζει ανενόχλητη να λεηλατεί τον τόπο. Φταίμε γιατί εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στη κοινωνική καταστροφή με αντάλλαγμα μια θολή πρωτοσέλιδη φωτογραφία στις εφημερίδες τους ή αργότερα κάποιο υφυπουργείο κοινωνικής κατεδάφισης. Αν λοιπόν γι αυτά μας κατηγορούν, ναι φταίμε και είμαστε περήφανοι που φταίμε. Αλλά τους υπενθυμίζουμε κάτι. Εκτός από εμάς, φταίει ότι αυτός ο λαός, που παρά τις επιθέσεις και τα σοκ που υπέστη, επιμένει στο δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή».

Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» διάλεξε τη βαρβαρότητα κι έχουμε «επέλαση βαρβάρων».

Σε όσους ζητούν διάλογο και συναίνεση στα «εγκλήματα», όπως τα χαρακτήρισε, της κυβερνητικής πολιτικής, επισήμανε: «Για αυτά τα εγκλήματα μας ζητάνε διάλογο και συναίνεση. Ας ψάξουν αλλού. Για αυτά τα εγκλήματα μας ζητάνε να αποκηρύξουμε -όχι τα γιαουρτώματα και τις αποδοκιμασίες- αλλά τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Απαντάμε. Αξιοπρέπεια- αλληλεγγύη- ανυπακοή. Δεν αφήσαμε κανένα μόνο του χρόνια τώρα, δεν θα αφήσουμε μόνο κανέναν και στη χειρότερη κρίση που αντιμετώπισαν ποτέ οι εργαζόμενοι. Όσο και να μας συκοφαντήσουν, όσο και αν προσπαθήσουν να απαξιώσουν τα κινήματα, όσο και αν χυδαιολογήσουν. Και επειδή έκανε αναφορά στην αριστερά για αυτό το ζήτημα ακόμα και η κ. Μπακογιάννη, της λέμε, ναι δίκιο έχετε, θα είμαστε δίπλα στους ναυτεργάτες, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που κάποτε έπαιρναν 800 ευρώ, τους δημόσιους υπαλλήλους που κάποτε έπαιρναν 1200 ευρώ, τους αγρότες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους απολυμένους και τη νεολαία. Στον κ. Χριστοφοράκο και την SIEMENS δεν θα είμαστε δίπλα. Σε αυτή την πολιτική λοιπόν ο κόσμος θα αντιδρά. Και θα αντιδρά δικαίως. Ας μη σπεύδουν να συκοφαντήσουν την ανυπακοή στη γενικευμένη αδικία. Ούτε ο Όσκαρ Ουάιλντ, ούτε ο Χάουαρντ Ζιν που μίλησαν για την πολιτική ανυπακοή είχαν σχέση με τον Μουσολίνι. Και κυρίως δεν είχε σχέση το Σύνταγμα της χώρας. Από εκεί πηγάζει, εκεί γεννιέται η ανυπακοή στην αδικία, στην παρανομία, στην μικρή μειοψηφία που καταπιέζει και εξουσιάζει την πλειοψηφία. Δεν πιστεύουμε λοιπόν πως ξέχασαν όλους τους παραπάνω, αλλά και την μεγαλειώδη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Απλά επέλεξαν να ταχθούν στο πλευρό αυτών που τρέμουν την ανυπακοή και την κοινωνική αντίσταση. Η λεκτική και πολιτική τους ακροβασία ξεπέρασε την λεπτή κόκκινη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης και έφτασε στα όρια της πολιτικής συκοφαντίας».
Πηγή: skai.gr