Γ. Παπανδρέου: «Δεν μπορούμε να μειώσουμε ακόμα τη φορολογία των επιχειρήσεων»

«Η κυβέρνηση θα ήθελε πολύ να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι εάν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, τότε θα μειωθούν η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα κερδηθεί η μάχη, για ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, που δίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι Έλληνες, όπως και στο παρελθόν, θα τα καταφέρουν και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία και ζήτησε «να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της καταστροφολογίας και της μιζέριας.»

Απευθυνόμενος σε όσους μιλούν για ανάπτυξη, έθεσε το ερώτημα: «ποια ανάπτυξη θέλουμε;», για να απαντήσει: Όχι επιστροφή στην ανάπτυξη του παρελθόντος που ήταν κρατικοδίαιτη και στηριζόταν σε «θαλασσοδάνεια» ή στις επιδοτήσεις καταδικασμένων επενδύσεων. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης απέτυχε, διότι κατά 75-80% στηριζόταν στην κατανάλωση προϊόντων εισαγωγής. Η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση της καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων, ιδέες και προτάσεις, καθώς, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι η υγιής επιχειρηματικότητα με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

Για τη Βόρεια Ελλάδα παρατήρησε πως ο ρόλος της είναι κομβικός. Υπάρχουν τεχνογνωσία, εμπειρία, καινοτόμες επιχειρήσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει την εξωστρέφεια της και η αύξηση των εξαγωγών, είναι η πρώτη ένδειξη των αλλαγών που έχουν γίνει.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί και με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η πόλη αλλάζει, και από την εσωστρέφεια, τον συγκεντρωτισμό και τις πελατειακές σχέσεις περνάει στην εξωστρέφεια. Αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής γίνονται σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Πηγή: skai.gr