Κλείσιμο

Τελευταία ημέρα για τις υποψηφιότητες στη ΝΔ

Λήγει το βράδυ της Πέμπτης η επίσημη προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ με τις 50 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνται από το καταστατικό.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διαδικασία εκλογής.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος, δήλωσε ότι συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές αυτές δεν έχει οριστεί και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.

Παράλληλα, την ανησυχία του για την πορεία που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την εκλογή αρχηγού εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δήλωσε ότι τηλεφώνησε στον κ. Σιούφα για να του πει ότι η ΚΕ της ΝΔ θα έπρεπε να συγκληθεί πριν από τις δηλώσεις των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνος όμως, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, τον παρέπεμψε στον γραμματέα του κόμματος κ. Ζαγορίτη.

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι αρχίζουν περιοδείες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθούν σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και θα έχουν παράλληλα επαφές με στελέχη του νομού Ηλείας.

Ο Αντώνης Σαμαράς το Σαββατοκύριακο αναμένεται να περιοδεύσει στην Βόρεια Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr