Κλείσιμο

Συγχαρητήρια Μπαρόζο – Ράσμουσεν στον Γ. Παπανδρέου

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του στις εκλογές, απέστειλαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, σημειώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, τονίζοντας πως όλοι θα πρέπει να επιδείξουν σθένος, να συνεργαστούν και να χτίσουν ένα ασφαλές μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους, έτσι ώστε η Ευρώπη να εξέλθει από τη χρηματοοικονομική κρίση πιο ισχυρή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η νίκη του Γιώργου Παπανδρέου είναι η αλλαγή που χρειαζόταν η Ελλάδα.

«Το σχέδιο των 3 δισ. ευρώ για την πράσινη ανάπτυξη και την απασχόληση είναι φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, δεδομένων των δύσκολων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας», σημείωσε ο κ. Ράσπουσεν και συμπλήρωσε:

«Οι ψηφοφόροι απέρριψαν τα συντηρητικά, αυστηρά μέτρα, τα οποία θα ήταν καταστροφικά για την ελληνική ανάπτυξη. Αυτή η νίκη δείχνει ότι η σύγχρονη, κοινωνική δημοκρατία είναι ουσιαστική για το μέλλον της Ευρώπης».
Πηγή: skai.gr