Κλείσιμο

Το Τικ Τοκ...

Όλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί δίνουν τη μάχη των ευρωεκλογών μέσω της γνωστής πλατφόρμας που έχει εξελιχθεί σε πρωτογενές μέσο είδησης και κυρίως επικοινωνίας.

«Δεν μπορούμε να αγνοούμε έναν πληθυσμό, η μεγάλη πλειονότητα του οποίου δεν βλέπει τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων». Δήλωσε σύμβουλος του προέδρου Μακρόν, όπως δημοσιεύθηκε στη χθεσινή Καθημερινή. Με άλλα λόγια η νέα γενιά. Κοντολογίς εκείνη η γενιά που δεν βρίσκει ενδιαφέρον στις ειδήσεις και θέλει, διασκεδάζει, ενημερώνεται, βάλτε οποίο ρήμα θέλετε, με σύντομες αναφορές των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής, από τις οποίες μαθαίνουμε και την προσωπική τους ζωή. 

Θα μου πείτε έτσι δεν έγινε γνωστός ο Στέφανος Κασσελάκης; Μα και πριν από αυτόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιούσε το γνωστό μέσον και ο Αλέξης Τσίπρας και δειλά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί δίνουν τη μάχη των ευρωεκλογών μέσω της γνωστής πλατφόρμας που έχει εξελιχθεί σε πρωτογενές μέσο είδησης και κυρίως επικοινωνίας. Δηλαδή και αυτό με τη σειρά του, επηρεάζει και μάλιστα, εκείνες τις ηλικίες που θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας. Στις ΗΠΑ, λένε βέβαια, πως η κινεζική αυτή πλατφόρμα αποτελεί Δούρειο Ίππο της κινεζικής κυβέρνησης για να παρακολουθεί εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες. Ας σημειωθεί πως ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τέσσερα εκατομμύρια ακόλουθους. «Ούτε predator, ούτε τίποτα» μου έλεγε με δηκτικό χιούμορ, στέλεχος της κυβέρνησης. 

Το Τικ Τοκ εισήλθε στην κοινωνική και πολιτική ζωή, ως ανάγκη, σύγχρονης επικοινωνίας. Πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ακόμη και ανθρώπινης. Όπως είχαμε εμείς οι παλιότεροι το Fb. Έτσι απλώς και με τον πιο εύκολο, διεισδυτικό τρόπο, έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας. Η ανάρτηση των πολιτικών, αθλητών, ευρύτερων προσωπικοτήτων, θα μετατραπεί σε βασική είδηση των δελτίων ειδήσεων που δεν παρακολουθούν οι νεώτεροι. Δεν φαντάζομαι, φυσικά, ένα ολόκληρο δελτίο ειδήσεων να είναι Τικ Τοκ! Αλλά το αποκλείει κανείς στο μέλλον; Επί του παρόντος, οι αναρτήσεις όλων είναι ενημέρωση. Αν θέλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτεθεί στον πρωθυπουργό, κάνει δήλωση on camera. Και το αντίστροφο ως απάντηση. Δηλαδή πολιτικός διάλογος, δηλαδή πολιτική αντιπαράθεση, με άλλα λόγια άτυπο debate! 

 Το μέσον και το μήνυμα...
 

TAGS: Tik Tok