ΑΠΟΨΕΙΣ


Ο Λάμπης ο φλου

Πρέπει να πω ότι πολύ τον ζηλεύω τον Λάμπη. Πώς τα έχει καταφέρει ο μπαγάσας κι ήταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Λαγωνικό σωστό.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Όταν ξέσπασε η κρίση πήγε λίγο να τα χάσει, τον παρέσυραν εκείνες οι ωραίες διακηρύξεις του Γιώργουξέρετε για το τέλος της διαφθοράς και της διαφάνειας. Μόλις άρχισε όμως να κόβει μισθούς και συντάξεις βγήκε σταθερά απέναντι, βροντοφώναξε όχι στη λιτότητα. Κι όταν φάνηκε ότι η τρόικα δεν αστειεύεται υπέγραψε εκείνη την διακήρυξη «συνταγματολόγων», βαριά ονόματα με αγωνιστικό παρελθόν, κατά της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. Χωρίς υπερβολές όμως, το γερμανοτσολιάδες δεν το είπε ποτέ, ήταν σοβαρός στις αναλύσεις του. Τότε το γύρισε κι άρχισε να λέει ξανά τον Γιώργο, Γιωργάκη.

Στο Σύνταγμα δεν πήγε.
Δεν τον έπαιρνε κι όλας με το παρελθόν του, με τόσο κόσμο φοβόταν τις αντιδράσεις κανενός ανεγκέφαλου. Ήταν από τους πρώτους ωστόσο που διέγνωσε ότι πρέπει να ακούμε την φωνή του λαού και δικαιολόγησε κάποιες αναπόφευκτες, όπως τις χαρακτήρισε, ακρότητες. Υπάρχει θυμός στον κόσμο, έλεγε και κατηγορούσε τους ελίτ που δίνουν μαθήματα αφ’ υψηλού. Για ένα διάστημα ταλαντεύτηκε μεταξύ αγανακτισμένων και Ζαππείων, όταν όμως ο Σαμαράς το γύρισε και συνεργάστηκε με εκείνον τον ανεκδιήγητο τον Βενιζέλο, άρχισε να παίρνει αποστάσεις. Τότε άρχισε να ασπάζεται την θεωρία ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι σε βαθιά κρίση και χρειάζεται ριζική ανανέωση.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε ποτέ ανοιχτά κι είχε πάντα τις επιφυλάξεις του για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Χαμογελούσε συγκαταβατικά όταν οι άλλοι καταγγέλλαν τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο ότι έλεγαν ψέματα. Έτσι το είχε δίπορτο. Και σοβαρός ήταν αλλά εξηγούσε ότι εδώ που φτάσαμε πρέπει να δοκιμάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, κακώς ανησυχούμε, δεν πρόκειται να μας συμβεί τίποτα το δραματικό.

Όταν ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές θεώρησε εαυτόν δικαιωμένο.
Κι όταν άρχισε τα παιχνίδια με την δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες, έλα μωρέ, έλεγε, έτσι κάνουν όλοι. Καρδιοχτύπησε βέβαια εκείνο το βράδυ που παραλίγο να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης, μετά την συμφωνία ωστόσο ήταν πολύ ψύχραιμος. Όχι ότι χαρίστηκε στον Τσίπρα, αυτός, του αρέσει να μας εξηγεί, έχει μάθει να τα λέει σταράτα. Και τα ψέματά τους είπαν και άσχετοι ήταν, άργησαν να βρουν τον σωστό δρόμο. Δεν ξεχνάει να προσθέτει ωστόσο ότι τελικά πάμε καλύτερα δεν πάμε; Και χωρίς απεργίες και τον κόσμο στους δρόμους.

Έτσι ήταν πάντα ο μπαγάσας. Κατάφερνε να ισορροπεί, ήταν πάντα με τους πολλούς, δεν έβαζε ποτέ το κεφάλι του στον ντορβά αλλά μπορούσε να κυκλοφορεί και στον κύκλο του με το κεφάλι ψηλά, δεν ήταν λαϊκιστής αυτός, απλώς μπορούσε να βλέπει πίσω από τις γραμμές.

Με την Νοβάρτις του έκατσε λίγο άσχημα.
Είναι στην γραμμή η δικαιοσύνη να αποφασίσει, είναι μεγάλο σκάνδαλο, όλοι φυσικά είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον να μην τρομοκρατούμε όμως και τους μάρτυρες. Τον έχει ανησυχήσει ωστόσο η ένταση της αντιπαράθεσης δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει αποστάσεις. Είναι κι εκείνα τα συνέδρια και οι διαφημίσεις που είχε πάρει βλέπετε, φοβάται ότι αν εκτεθεί, μπορεί να του την πει κανείς. Αλλά πάλι κι αυτό είναι μέρος της τέχνης του, ξέρει πότε να βγαίνει μπροστά και πότε να λουφάζει. Λάμπης είναι αυτός, μαιτρ της επιβίωσης και του βολικού βίου. Το έριξε στα «εθνικά» λοιπόν, πατριώτης από πάππου, πεδίον δόξης λαμπρόν για να καταγγέλλει τους εθνομηδενιστές.

Ένας παλιός δημοσιογράφος έλεγε ότι εκείνο που τον ανησυχεί είναι να μην μπορεί το πρωί να κοιτάζεται στον καθρέφτη. Αλλά βέβαια κι αυτό λύνεται. Ποιος χρειάζεται καθρέφτη;

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ

Οι μετανάστες θα μας σώσουν
Έρευνα της «διαΝΕΟσις» καταδεικνύει πως έως το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας μπορεί να έχει μειωθεί έως και...
15.03.2018, 13:32
Η Ασφαλιστική Αγορά σε τροχιά εξόδου από την κρίση
Οι ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και τα διαμεσολαβούντα πρόσωπα, οφείλουν κι αυτοί να αναβαθμίσουν τις...
13.03.2018, 15:58
Από τον Τσε στην Τασία μια βρισιά δρόμος
Καμιά σχέση με τα «Αστοδι@λο» ή το «παρ@χ&σες» που ακούστηκαν στη Βουλή. Αν αυτός ο λόγος είναι προοδευτικός...
08.03.2018, 07:10
Από τη Μόνικα στη Ζάϊναμπ: η εκπαίδευση «μετράει» στην ελευθερία επιλογών
Monica wants to be an engineer… δηλαδή «η Μόνικα θέλει να γίνει μηχανικός», έλεγε το φεμινιστικό τραγουδάκι...
27.02.2018, 12:35
Ντροπή κυρία Ράνια
Επειδή μας το ζητήσατε θα σας κρίνουμε. Ντροπή κυρία Ράνια. Πιστεύαμε ότι ξεχωρίζατε. Η παραίτηση και η...
26.02.2018, 14:53
Ο Λάμπης ο φλου
Πρέπει να πω ότι πολύ τον ζηλεύω τον Λάμπη. Πώς τα έχει καταφέρει ο μπαγάσας κι ήταν πάντα στην σωστή πλευρά...
22.02.2018, 17:15
Νοvartis και θεάματα στο Κολοσσαίο του Συντάγματος
“Είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου”. Παρά τα όσα περί του αντιθέτου ψελλίζονται από κυβερνητικά...
22.02.2018, 15:50
ΕΠΙΛΟΓΕΣ— Προκόπης στ’ άρματα (μάχης)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας «ρόλος» που πρέπει να αποπνέει σύνεση και σοβαρότητα, δεν μπορεί να...
22.02.2018, 13:02
ΕΠΙΛΟΓΕΣ— Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ 1-0
Μην αφήσετε να σας επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
22.02.2018, 12:53
Τα παιδία παίζει
Υπάρχει ένα διαδικτυακό παιχνίδι που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε, το οποίο αποκαλύπτει τα πάντα για το...
16.02.2018, 12:52

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.