ΑΠΟΨΕΙΣ


Το μεγαλύτερο έλλειμμα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό

Αλήθεια, τι πραγματικά περιμένουμε ως πολίτες από τους πολιτικούς μας; Tι πραγματικά μας αξίζει;|«Κάναμε ότι κάνει μια οικογένεια σε δύσκολες στιγμές, μειώνει τα έξοδα της», είπε ο Ομπάμα για τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της Αμερικής. Αλήθεια εμείς εδώ στην Ελλάδα, τι πραγματικά περιμένουν οι Έλληνες πολίτες από τους Έλληνες πολιτικούς; Tι πραγματικά μας αξίζει;

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Κάναμε ότι κάνει μια οικογένεια σε δύσκολες στιγμές, μειώνει τα έξοδα της" δήλωσε ο Ομπάμα για τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της Αμερικής.

Το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Για την ακρίβεια δεν είναι καν μόνο ευρωπαϊκό. Όλος ο κόσμος, κάθε χώρα ξεχωριστά έχει τα προβλήματα της στο να καταφέρει να μειώσει το χρέος της αλλά και να περιορίσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ακόμη και η παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική. Αυτό που σίγουρα όμως αποτελεί ελληνικό φαινόμενο είναι το έλλειμμα που παρουσιάζουν οι Έλληνες πολιτικοί σε αποφασιστικότητα και όραμα. Αποφασιστικότητα για το "φοβερό βήμα" μπροστά, με αποφάσεις και πειθαρχημένη δουλειά για την υλοποίηση των στόχων. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις στόχους, πρέπει να έχεις όραμα. Να ξέρεις που θέλεις να είσαι σε 10 χρόνια από σήμερα. “Να κοιτάς ψηλά και μπροστά” όπως ζητά ο Σαίξπηρ από τους νέους ένα πράμα. Οι Έλληνες πολιτικοί όμως δυστυχώς δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Κι εδώ είναι που διαφέρουμε από άλλες χώρες. Πάρτε για παράδειγμα τις ΗΠΑ, τον οικονομικό γίγαντα της υφηλίου, ο οποίος μπροστά στην παγκόσμια κρίση έχει όραμα για το μέλλον του.. θέλει να παραμείνει ηγέτης. Αυτό επιλέγουν οι Αμερικανοί πολιτικοί για τους Αμερικανούς πολίτες. Δεν έχει παρά να ακούσει κανείς το μήνυμα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τους πολίτες του. Ένα μήνυμα που δείχνει θάρρος και όχι μασημένες κουβέντες. Ένα μήνυμα που αναγνωρίζει τόσο την δύσκολη πραγματικότητα της οικονομίας του αλλά και την απόλυτη ανάγκη για μέτρα.

Δεν ξεχνά ο κ. Ομπάμα όμως να αναγνωρίσει και την ιστορική υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία μπροστά στο εθνικό συμφέρον η εθνική καταστροφή, να κάνει δηλαδή η Αμερικανική κυβέρνηση παύση πληρωμών στο δημόσιο συμφώνησε στη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών που έκαναν ποτέ στην ιστορία του έθνους τους. "Αυτά είναι καλά νέα για τους Αμερικανούς πολίτες, θα πεί ο πρόεδρος Ομπάμα, η απόφαση που πήραμε σημαίνει ότι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονται, οι οικογένειες να βρουν τα στεγαστικά για τα οποία αιτούνται.. και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί να πληρωθούν στην ώρα τους συμπεριλαμβανομένου και οι θαρραλέοι ένστολοι μας, γυναίκες κι άντρες. Αυτή είναι μια συμφωνία για να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας". Σίγουρα κάποιες από τις περικοπές που έγιναν είναι οδυνηρές, αφού προγράμματα στα οποία άνθρωποι βασίζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα θα κοπούν, επίσης αναγκαίες για τη χώρα υποδομές θα καθυστερήσουν. Αλλά μπροστά στο να χάσει η Αμερική το προβάδισμα των εξελίξεων η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση επέλεξαν αποφασιστικά. Έβαλαν πίσω τους τις όποιες διαφορές τους και βρήκαν τρόπο να συνεργαστούν.

Κατάφεραν δηλαδή να δουν την ουσία, να βρουν κοινούς στόχους...και σίγουρα βρήκαν. "Μειώνοντας τις δαπάνες όταν την ίδια στιγμή επενδύουμε για το μέλλον είναι απλά το αυτονόητο είναι αυτό που κάνει μια οικογένεια σε δύσκολες στιγμές, θυσιάζουν εκεί που μπορούν, για να διατηρήσουν όσα είναι πραγματικά σημαντικά" προσθέτει ο κ. Ομπάμα. "Λίγους μήνες πριν ήμουν σε θέση να υπογράψω μείωση φόρου για την Αμερικανική οικογένεια γιατί και τα δυο κόμματα δούλεψαν από κοινού παρά τις διαφορές τους και βρήκαν κοινό έδαφος συνεργασίας". Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με τους δικές μας πολιτικές δυνάμεις. Η αποφασιστικότητα για το μέλλον που επιδεικνύουν πολιτικές δυνάμεις για να αφήσουν τη χώρα να παει μπροστά και τους πολίτες τους να ευημερήσουν. "Αυτή είναι η ευθύνη μας. Αυτό περιμένουν οι Αμερικανοί πολίτες από εμάς και αυτό πραγματικά αξίζει στους Αμερικανούς πολίτες" ολοκληρώνει στο μήνυμα του ο Μπάρακ Ομπαμα.

Τι πραγματικά περιμένουν οι Έλληνες πολίτες από τους Έλληνες πολιτικούς; Tι πραγματικά μας αξίζει;


Πραγματικός ή υπάκουος υπουργός;
O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε αναφερθεί στο πώς έφτασε να αποδεχθεί την πρόταση...
05.08.2019, 08:56
«Επιτελικό κράτος» - Τι αλλάζει στην πράξη!
Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θέτει ένα νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, τη...
02.08.2019, 14:24
AirBnB και fake news
Η συζήτηση για το Airbnb ξεκίνησε για τα καλά. Μόνο που είναι εξ αρχής προβληματική. Για δύο λόγους.
31.07.2019, 13:13
Επαναστατικός φιλελευθερισμός
Μεγαλύτερη απόδειξη ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία βασιλεύει και ότι οι συνήθεις διοικητικές διαδικασίες...
25.07.2019, 10:08
Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Πφέφελ Τζόνσον
Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος τον απεχθάνεται είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους πολλοί τον...
23.07.2019, 14:07
Πράσινη ανάπτυξη ή πράσινα άλογα;
Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά σοβαρά αυτής της χώρας. Αυτά δηλαδή που θυμόμαστε μόνο μετά από μια τραγωδία...
18.07.2019, 11:29
Ο τρόμος της Μέρκελ και ο Πρόεδρος που αγνοείται....
Τα διαγνωστικά σενάρια περί αφυδάτωσης, μάλλον δεν στέκουν, ταιριάζοντας, μόνον μεταφορικά, με τη θεσμική...
17.07.2019, 11:36
Εθνική Προτεραιότητα η Επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος
Από το 2010 έως το 2017 μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας χάθηκε από την Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας μείωσης...
11.07.2019, 16:00
Η στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ
Το βράδυ της Κυριακής, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έλεγε ότι ο πήχης για το κόμμα του ήταν το αποτέλεσμα των...
08.07.2019, 15:32
ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για την ήττα έρχεται τη στιγμή της ήττας
Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι δεν θα έχει καμία συνδρομή από την αξιωματική...
08.07.2019, 00:14

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.