And the Oscar goes to...

Και εκεί που λέγαμε να ησυχάσουμε κάτι παλληκάρια μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη για να γιουχάρουν δυο ανθρώπους που έκαναν τη βόλτα τους

Και εκεί που λέγαμε να ησυχάσουμε κάτι παλληκάρια μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη για να γιουχάρουν δυο ανθρώπους που έκαναν τη βόλτα τους. Τους λοιδόρησαν, κάποιοι κινήθηκαν και εναντίον τους, επιθυμώντας να τους πετάξουν και στο Θερμαϊκό. Αμέσως μετά, κάποια άλλα καλόπαιδα αισθάνθηκαν πως το οφείλουν στην ιστορία(;) και καθύβρισαν το Στέφανο Κασσελάκη. Και στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι-γνωστοί άγνωστοι(;) επιτέθηκαν σε αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή, τα οικονομικά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έγιναν αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης με επιχειρήματα που δεν πείθουν κανέναν, από όλες τις πλευρές. Ταυτοχρόνως το 77% της κοινής γνώμης θεωρεί πως στην υπόθεση των Τεμπών, επιχειρείται πολιτική συγκάλυψη. Και όλα αυτά, με την κατηγορία που αρχίζει να γίνεται φαινόμενο πως «όλοι οι πολιτικοί το ίδιο είστε». Κάποιοι το φώναζαν και στη Θεσσαλονίκη. 

Μερικοί θα κάνουν λόγο για το αυγό του φιδιού που αναγεννάται. Η εικόνα θυμίζει βέβαια το σήμα της χούντας αλλά μάλλον είναι χειρότερο. Και είναι χειρότερο αφού παρατηρήθηκε πως 15χρονα παιδιά ήταν η πλειοψηφία εκείνων που γιούχαραν τους δυο ανθρώπους. Με ορολογία γηπέδου της χειριστής μορφής. Όπως και οι απειλές και η άσκηση βίας. Αλλά αυτή τη φορά δεν κατατάσσεται στην παιδική και εφηβική βία που και αυτή με τη σειρά της έχει τη μορφή συγκοινωνούντος δοχείου. Σαν να υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής. Σαν να οδηγείται σε μια απαξίωση της πολιτικής, της παιδείας (οι διανοούμενοι στην πυρά), της ελευθερίας των επιλογών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας κάνουν ότι θέλουν στο σπίτι τους, έξω να μην βγαίνουν και προκαλούν». Και να φανταστεί κανείς πως δεν υπάρχει κάποια αρρώστια ή πανδημία για να κλείνονται στο σπίτι τους. Ή μήπως υπάρχει; Κάποτε πρωτοσέλιδο εφημερίδος αποκαλούσε το Μάνο Χατζηδάκη «κύναιδο» που εκπαιδεύει μουσικά τα παιδιά μας!

 Κάτι διαφορετικό κινείται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πολιτικής και της κοινωνικής κουλτούρας. Κάτι σοβαρά επικίνδυνο και για τη Δημοκρατία και για την κοινωνική μόρφωση. Και ο σκοπός δεν είναι να κερδηθούν οι εκλογές κλείνοντας τα μάτια. Από όλα τα κόμματα. 

 And the Oscar goes to;;;...