Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Μυρσινιδίου Χίου, μετά από σφοδρή σύγκρουση ταχυπλόου σκάφους, που μετέφερε μετανάστες, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού, εντοπίστηκαν 14 μετανάστες νεκροί. Οι σοροί τους έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Χίου. Παράλληλα, από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι 24 διασωθέντες μετανάστες, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», οι περισσότεροι με τραύματα και κάποιοι με υποθερμία. Η επιχείρηση συνεχίζεται παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθώς αγνοούνται ακόμη κάποιοι μετανάστες.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις στο σημείο: Τέσσερα περιπολικά Σκάφη του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος με ιδιώτες δύτες και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Ιωάννης Μαλαφής, δήμαρχος Χϊου, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και μετέφερε την πληροφορία ότι μία γυναίκα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι μία εγκυμονούσα είναι εκτός κινδύνου, ενώ τα χειρουργεία είναι έτοιμα, διότι αρκετοί μετανάστες χρειάζονται άμεση επέμβαση με ρήξεις σε εσωτερικά όργανα.
Σύμφωνα με τον politischios.gr το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης ανοιχτά της Χίου, όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος ήρθε σε εμπλοκή με ταχύπλοο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.
Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης ακινητοποίησης του ύποπτου σκάφους, σημειώθηκε σύγκρουση ή ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών επιβαινόντων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.