Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα (upd)

Συνεχίζεται η "απόδραση" των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό του Πάσχα. Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στα διόδια του Ζευγολατιού και στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Νωρίτερα οι ουρές των αυτοκινήτων ξεπερνούσαν τα 2 χιλιόμετρα. Αποκαταστάθηκε  η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στον Κηφισό. Νωρίτερα υπήρχαν προβλήματα στο ρεύμα της ανόδου στο ύψος της Βαρυμπόμπης και στο ρεύμα της καθόδου στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα.

Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας. Δείτε ΕΔΩ χρήσιμες συμβουλές από την Τροχαία για ασφαλή οδήγηση. Ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου Μεγάλη Παρασκευή 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα 15.00 - 22.00.

Σημειώνεται ότι ο ΣKΑΪ με τη διανομή 30.000 σακουλών στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας φρόντισε ώστε η Πασχαλινή έξοδος των Αθηναίων, την Μεγάλη Παρασκευή να είναι η πιο καθαρή.

Με πληρότητα 100%
αποπλέουν τα πλοία για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από το οποία τα πλοία για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναχωρούν με 100% πληρότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το λιμενικό σώμα για την έξοδο των επιβατών προς τα νησιά του Αιγαίου, τη Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ο απόπλους 22 πλοίων, με 29.508 επιβάτες, 3708 ΙΧ αυτοκίνητα, 829 φορτηγά και 973 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό επέπλευσαν 43 πλοία, με 10.808 επιβάτες, 1575 ΙΧ αυτοκίνητα, 70 φορτηγά και 390 δίκυκλα. Από τη Ραφήνα 13 απέπλευσαν 13 πλοία προς νησιά των Κυκλάδων με 9134 επιβάτες, 2056 ΙΧ αυτοκίνητα, 31 φορτηγά και 203 δίκυκλα.
Από το Λαύριο 11 απόπλοι, με 3564 επιβάτες, 834 ΙΧ αυτοκίνητα, 55 δίκυκλα και 50 φορτηγά.

Ανοιχτά από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, τα εμπορικά καταστήματα. Αύριο Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα των ΜΜΜ

Με πρόγραμμα Σαββάτου θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ την Μεγάλη Παρασκευή και την Τρίτη.

Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα διέρχονται από τις αποβάθρες με καθυστέρηση (ανά 10 λεπτά σε μετρό και ηλεκτρικό και ανά 20 με 25 λεπτά σε ΤΡΑΜ).

Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο δε θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση των δρομολογίων σε μετρό και ΤΡΑΜ.

Το μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία και οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 10 το βράδυ και από τις 10.20 το βράδυ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα αναστέλλονται τοπικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό
Σε ό,τι αφορά τον καιρό, από το μεσημέρι θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: skai.gr